Fotograf: Björn Sandberg

Så är det då äntligen dags för årets match alla kategorier på Vångavallen. Det är Allsvenskt kval mot Jönköping Södra IF, en match med avspark klockan 18:00 på onsdagen.

Efter att Superettan och Allsvenskan spelat färdigt står vi nu inför ett kval om Allsvenskt kontrakt 2018. I vägen för Trelleborgs FFs Allsvenska drömmar står alltså endast Jönköping Södra IF.

I Trelleborgs FF ser man fram emot kvalet som alltså börjar hemma på Vångavallen imorgon.

- Kommer bli jättespännande imorgon. Det känns uppåt här, vi är pigga och alerta på träning. Gäller att konservera den bra formen till kvalet och de återstående matcherna, säger Patrick Winqvist som är TFFs huvudtränare.

Efter den sista omgången av Allsvenskan stod det klart att det blev Jönköping Södra IF som skulle bli redan kvalklara Trelleborgs FFs motståndare.
Det efter att GIF Sundsvall vunnit med klara 3-0 borta mot IFK Göteborg - och att man själv spelat 0-0 mot Östersunds FK.

Samtidigt avslutade Trelleborgs FF Superettan med en bra känsla då man spelade oavgjort, 2-2 mot Dalkurd FF, i sista omgången. En match där man hämtade upp ett tvåmålsunderläge till oavgjort.

- De förlorade en säker plats i Allsvenskan till en kvalplats och nu ställs allt på spel. Vi ska komma ihåg att det finns mycket kvaliteter hos dem, samtidigt har vi kvaliteter i vårt lag också. Vi måste vara ödmjuka inför matcherna.

Känslan i truppen inför den första kvalmatchen är positiv. De flesta är friska, de flesta är redo för det Allsvenska kvalet. Spelare som haft småskavanker är tillbaka helt, samt är rutinerade Kristian Haynes med i truppen igen.

- Det ser bra ut i truppen, vi är friska, vi är pigga - där är en bra konkurrenssituation i truppen. Vi är 18 man imorgon, enbart A-lagsspelare.

Matchen imorgon har alltså avspark 18:00. Kom ihåg att komma i tid för det väntas mycket publik till Vångavallen. Kom och stötta våra blåa pågar!

- Det är jättepositivt att det verkar komma mycket folk till Vångavallen, vi behöver publikens stöd imorgon.

Trelleborgs FF - Jönköping Södra IF, Allsvenskt kval, avspark 18:00 på Vångavallen.

Senast lagen möttes var i Superettan 2012. Då vann Jönköping Södra IF båda matcherna, nu är det förhoppningsvis TFFs tur.

Har du inte biljett så säkra den här i vår webbshop.
Lyssna gärna på intervju med Dino Islamovic inför matchen här.

Trupp:

Marko Johansson, Fredrik Persson, Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman, Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Erik Andersson, Furkan Motori, Marcus Pode, Dino Islamovic, Albin Nilsson, Salif Camara-Jönsson, Robin Nilsson, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes, Johannes Johansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 14 november, 2017
Kategori: A-lag