Det blir Jönköpings Södra som ställs mot TFF i kampen om en allsvensk plats 2018. Under söndagen spelade J-Södra 0-0 mot Östersund samtidigt som Sundsvall besegrade IFK Göteborg med 3-0. Norrlänningarna passerade således smålänningarna i tabellen.

- Det är positivt för vår del att möta ett lag som tappar sin plats i sista omgången, säger TFF:s tränare Patrick Winqvist. De kommer kanske att bli påverkade på det sättet. Sundsvall vinner ju sin plats att hålla sig kvar, Jönköping förlorar sin.

Jönköping har bara vunnit två matcher sedan starten av augusti månad, under samma period har TFF bara förlorat två.

- Det är ett lag med en högre högstanivå och en lägre lägstanivå. Det är väldigt starkt att spela oavgjort mot Östersund i sista matchen, det är en styrka som visar att de håller klass. Sen förlorar man mot Halmstad med 6-1 borta, där har du lägstanivån.

Patrick Winqvist säger att TFF-truppen kommer ha lite lugnare träningar i början på veckan, för att sedan trappa upp det framåt helgen.

- Jag tycker att vi har en uppåtgående kurva. Vi fick slita lite grann under hösten, med förlusten mot Örgryte och några kryss, men de sista matcherna har vi visat bra kvalitet i framför allt anfallsspelet.

Albin Nilsson är åter i fotbollsträning och ser ut att kunna vara tillgänglig för spel i kvalmatcherna. Kristian Haynes har tränat på bra efter sin skada och är inte helt utesluten.

Vilka chanser har vi att ta Jönköping över två matcher?

- Fotboll är rätt enkelt på det sättet, för de flesta lagen kan vinna, även om ett lag egentligen håller högre klass än det andra sett över en serie. Det ser man internationellt, men även här i Sverige. Det finns inget lag som bara kan ställa ut skorna. Vi har en jättegod chans mot Jönköping.

Hemmamatchen spelas på Vångavallen den 15/11 kl 18:00. Bortamatchen äger rum på Stadsparksvallen i Jönköping den 19/11 kl 14:45.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 5 november, 2017
Kategori: A-lag