Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen mötte Trelleborgs FF Dalkurd FF hemma på Vångavallen i Trelleborg. Matchen som egentligen var betydelselös var också superviktig för Trelleborgs FF. Superviktig eftersom man vill gå till det Allsvenska kvalet med en bra känsla.

En bra känsla fick man också efter att hemmalaget plockat upp ett tvåmålsunderläge till ett oavgjort resultat. Matchen slutade 2-2, TFFs mål gjordes av Dino Islamovic och Alexander Blomqvist.

Efter 40 sekunder av andra halvlek gjorde Dalkurd FF sitt 2-0 mål, ett långskott som studsade fram till Andrew Stadler, som via stolpen passade fram sig själv till mål.

Vid tvåmålsunderläget kom sedan Trelleborgs FF starkt tillbaka. Dino Islamovic stökade och bökade in reduceringen efter att Marcus Pode skarvat fram ett inlägg från Robin Jacobsson.

På en hörna sen i matchens 84e minut nickade Alexander Blomqvist in kvitteringen. 2-2 efter en fin hörna från Zoran Jovanovic.

Efter 2-2 hade till och med hemmalaget bud på ett ledningsmål, men det blev 2-2. Ett oavgjort resultat, men TFF gick ändå av planen med en bra känsla.

- Ganska bra fotbollsmatch tycker jag, mellan två av de bästa lagen i serien. Om jag talar för oss så kommer vi ut bra, börjar matchen bra. Piggt och aggressivt. Gör också 1-0, men det jämnar ut sig något sedan. Avslutar ganska bra i första halvlek, säger Andreas Brännström som är Dalkurd FFs tränare efter matchen.

- Sen får vi en jättebra start i andra, med 2-0 till oss efter 40 sekunder. Tycker att vi är ganska bra efter det. Jag ska fatta mig kort, anledningen till att vi tappar sen är att Trelleborgs FF är bra och vi är, ska vi säga barnsliga, i det läget. Vi har ett jätteläge vid ställningen 2-0 och har chans på det tredje målet, men vi ska göra det för snyggt och vara egoistiska. Fair Play är fint, men har man kramp så får man byta så vi får in en ny spelare, inte stå vid mittlinjen. Vi blir då en man kort på en hörna och då smäller det. Vi tappar det på ett barnsligt sätt, men TFF är bättre än oss efter 2-1.

Trelleborgs FF har under många matcher vänt underläge till både oavgjort och seger. Att TFF gjorde det på lördagen är starkt, då Dalkurd FF är ett av de bättre lagen i Superettan.

- Brännström är duktig på att analysera och håller med i allt han säger. För oss var det viktigt att ta med oss en känsla härifrån idag. Det har vi snackat om redan från start. Det är därför jag är ganska missnöjd med att vi är överlag lite för fega i det vi gör på banan fram tills vi egentligen inte har något kvar att förlora. Då, helt plötsligt, så vågar vi på ett bättre sätt. Att vi sen gör två mål och har en del chanser, ja, det är starkt, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi har gjort många bra insatser i andra halvlek och kommit tillbaka ur underläge. Inte bara i år, utan historiskt sett. I år har det varit väldigt många gånger där vi faktiskt har vunnit eller tagit poäng i andra halvlek. Att göra det mot Dalkurd FF är också lite positivt för oss eftersom de är ett av lagen som verkligen är bra i båda halvlekarna. Inte bara i den första.

I startuppställningen fanns både Furkan Motori och Johan Brannefalk. Två killar som inte startat så mycket i år, inte heller spelat på sin riktiga position. Men båda två stod för riktigt bra insatser på lördagen, något som tränare Patrick Winqvist var stolt över. Johan Brannefalk fick dessutom kröna sin insats med att bli matchens lirare.

- Idag väljer vi att spela två killar som inte startat i sina rätta positioner. Furkan inte alls och Johan inte som central mittfältare, så tycker jag att de gör ett jäkla bra jobb. Det är ett bra kvitto åt dem att spela en sån här match mot ett av de bästa lagen i serien. Jag är stolt över deras prestation idag och känner att de får vara med att bidra på banan.

Trelleborgs FF spelade alltså 2-2 i sista seriematchen mot Dalkurd FF. Nu väntar ett Allsvenskt kval, där får man möta antingen GIF Sundsvall eller Jönköping Södra. Exakt vem det blir får man veta på söndagen - då det är full omgång i Allsvenskan. Den 15 november spelas första matchen på Vångavallen med retur på bortaplan den 19 november.
Läs gärna biljettinformation om hemmamatchen här.

- Viktigt att spelarna inte drog på sig några skador eller annat. Utan nu kan vi i lugn och ro förbereda oss inför ett positivt kval för vår del. Inte nöjd med kryss någon gång, men vi får acceptera det och vi har en känsla med oss från matchen som är väldigt god ändå. Så nu ser vi fram emot kval.

Precis innan avspark i dagens match hyllades Fredrik Persson som valt att lägga målvaktshandskarna på hyllan efter säsongen. Intervju med Fredrik kommer snart.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson (ut 80), Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson, Johan Brannefalk (ut 75), Erik Andersson, Furkan Motori (ut 69) - Marcus Pode, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Albin Nilsson, Salif Camara-Jönsson (in 69), Robin Nilsson (in 75), Zoran Jovanovic (in 80), Samuel Fröjdh, Emil Johansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 4 november, 2017
Kategori: A-lag