Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon, lördag, spelas den sista seriematchen för Trelleborgs FF i Superettan. En match mot Dalkurd FF som redan är klara för Allsvenskan nästa år.

Trelleborgs FF - Dalkurd FF har avspark 16:00 på Vångavallen i Trelleborg.

Dalkurd FF säkrade uppflyttningen förra helgen, samtidigt som Trelleborgs FF säkrade en plats i kvalet - mot Allsvenskan.
Matchen gäller inte så mycket, men samtidigt är den superviktig inför kvalet.

- Vi vill gå därifrån med en bra känsla och känna att vi gjort en bra prestation. Viktigt att inte dra på sig skador eller varningar, hoppas killarna håller sig lugna, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match - som alltså är den sista seriematchen inför det stundande kvalet mot Allsvenskan.

- Ändå skönt att avsluta serien nu. Det är också en riktig toppmatch som vi får här på Vångavallen. Ett lag som vill ta serieseger och ett annat starkt hemmalag som är jäkligt svåra att slå.

TFF vill spela smart på lördagen, spela med rätt spelare och inte dra på sig några onödiga kort och avstängningar.

- Vi ska vara smarta imorgon, spela rätt. Vi har inte alltid varit så många i truppen, men många som slitit hårt. Vi kommer att belöna en del spelare med speltid, som de är värda av. Samtidigt vill vi ge de som inte spelat så mycket lite speltid inför kvalet, så de får några minuter iallafall i kroppen.

Det är annars full omgång i Superettan med sju andra matcher som spelas exakt samtidigt runt om i Sverige.

Matchen Trelleborgs FF - Dalkurd FF har avspark 16:00 på Vångavallen i Trelleborg.

Det finns annars en riktigt härlig match i matchen imorgon då seriens två bästa målskyttar kanske kommer vara på planen. Dalkurd FFs Richard Yarvsuvat leder med 17 gjorda mål, Salif Camara-Jönsson ligger tvåa på 15.

Vilket lag som Trelleborgs FF kommer att få möta i det Allsvenska kvalet avgörs först på söndagen då det är full omgång i Allsvenskan.

Kom gärna i god till till Vångavallen imorgon då Fredrik Persson kommer hyllas på innerplan innan avspark. Var på plats i god tid för att visa din uppskattning till en av våra allra största profiler.

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Zoran Jovanovic, Furkan Motori, Robin Nilsson, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Emil Johansson, Dino Islamovic, Samuel Fröjdh.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 3 november, 2017
Kategori: A-lag