Fredrik Fritz Persson har bestämt sig för att avsluta sin karriär som fotbollsmålvakt efter årets säsong. Persson och TFF har kommit överens om att avbryta kontraktet ett år i förväg, efter önskemål från 34-åringen. Skälet är att Persson vill ägna mer tid åt sin familj. 

Målvakten har tillhört Trelleborgs FF sedan han kom från Staffanstorps GIF som 17-åring 2000. Bortsett från kortvariga lånesejourer till Malmö FF och Kongsvinger IL har han varit TFF trogen under hela seniorkarriären. Fredrik Persson har gjort 312 A-lagsmatcher för TFF och har varit en viktig kugge under många år.

- Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Fritz under flera år i föreningen, både som spelare och ledare, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall. Han har varit en fantastisk ambassadör för TFF i både med- och motgång. När vi åkte ur superettan var han först med att vilja skriva på nytt kontrakt. Han förtjänar all cred. Därför känns det också viktigt att knyta upp honom för framtiden. 

Fredrik Fritz Persson kommer att fortsätta vara aktiv som målvaktstränare i TFF. Under 2018 kommer han att vara ansvarig för målvaktsträningen för ungdomssektionen och damerna.

Fritz kommer att hyllas på innerplan före lördagens match mot Dalkurd. Var på plats i god tid för att visa din uppskattning till en av våra största profiler!

Vi återkommer med en intervju på hemsidan med Fredrik Fritz Persson under nästa vecka.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 november, 2017
Kategori: A-lag