Fotograf: Björn Sandberg

TFF är klart för kvalspel och Dalkurd är klart för allsvenskan. Men när de båda lagen förbereder sig för mötet på Vångavallen på lördag är det inte tal om någon semesterfotboll. Gästerna går för seriesegern och hemmalaget vill stärka självförtroendet inför kvalet.

- Det är klart att vi vill få med oss en bra känsla till kvalmatcherna, sen att matchen inte betyder något i sig spelar väl ingen större roll, resonerar Marcus Pode. Vi ska gå ut och köra som vi har gjort innan.

Är det inte svårt att hålla tankarna borta från kvalet?

- För egen del så har det inte varit så svårt, det har det inte varit. Samtidigt vet vi inte vem vi ska möta, därför är det svårt att redan nu tänka på de matcherna. Vi får ta lördagen nu, sen blir det klart på söndag vem vi får möta och då får vi ta det därifrån.

Hur kommer det prägla matchen att den inte har någon betydelse för utgången av serien?

- Det kan väl kanske göra att det blir mer avslappnat, och kanske en öppnare match än vad det skulle ha varit annars. En öppen match med en del fart.

Känns det på något sätt bittert det inte blir en avgörande match om en direktplats?

- Bittert är det inte, jag tycker att vi har gjort en bra säsong ändå. Vi har liksom inte tappat det de senaste matcherna egentligen, utan snarare tidigare under säsongen. Tittar man över hela säsongen är det inte lönt att vara bitter. Vi har gjort det bra och nu är vi på kvalplats. Jag vet inte hur många som tänkte att vi skulle vara där, men nu är vi där och det är bara att köra på det.

Tänkte du själv att vi skulle vara med i toppen?

- Ja, det har jag sagt hela tiden. Jag vill vara med och sikta uppåt och försöka ta upp Trelleborg igen. Det är klart att man alltid hoppas vara med där uppe, och den här säsongen har vi gjort det bra. Vi förtjänar att vara där uppe om man tittar på hela säsongen.

Hur viktigt är det att göra en bra prestation på lördag?

- Det är alltid skönt att göra en bra match och vinna, så hjälper det vårt självförtroende inför de två matcher som kommer. När lagen från allsvenskan kanske kommer med en negativ trend så är det skönt att ha med sig vinster. Det skulle väl göra att man får upp självförtroendet än mer.

Hur viktiga blir dessa två veckorna nu fram till kvalet?

- Det är klart att de blir viktiga. Det är kanske både positivt och negativt att det är två veckor som går innan det är match, samtidigt får vi kanske tillbaka några spelare. Det är klart det blir viktigt att hålla igång tempo och kvalitet på träningar, så vi kommer väl förberedda till dessa två matcher. Det kommer nog kännas som lång tid, men det kan vara bra för oss att samla ihop oss och ta ut allt de två matcherna.

Vad måste ni höja i spelet?

- Det är väl som man alltid säger, passningsspelet offensivt och att komma till fler och bättre lägen. Samtidigt måste vi kanske hitta tillbaka till det försvarsspel vi haft tidigare. De senaste matcherna nu har vi kommit fel och släppt till enkla chanser och mål. Innan har vi varit svåra att göra mål på i själva spelet.

Vad förväntar du dig av Dalkurd?

- Jag vet faktiskt inte, det är svårt att säga. Jag vet inte hur deras tankar går, om de går för att vinna serien eller om de är nöjda och kanske roterar i laget. Men jag tror det kan bli avslappnat och en rolig match att titta på.

Du blev målskytt senast, blir det fler mål nu?

- Det får vi hoppas, det siktar man alltid på. Det är bra för självförtroendet att hänga dit några. Jag går alltid för att göra mål och vara delaktig i det vi gör, avslutar Marcus Pode.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 2 november, 2017
Kategori: A-lag