TFF-damerna har redan gjort klart med sin första förstärkning inför 2018. Det är Trelleborgaren Hanna Bauer med flicklandslagsmeriter som närmast kommer från LB07, som ansluter till laget inför säsongen i division två.

- Det är en stor förening som gör en elitsatsning. Jag känner att jag vill vara med på resan upp till Elitettan och komma dit så snabbt som möjligt, säger den lovande 17-årige mittbacken.

Hanna Bauer inledde fotbollskarriären i IFK Trelleborg innan hon gick vidare till BK Höllviken vid tolv års ålder. Redan i Höllviken fick hon möjlighet att spela matcher med seniorlaget i Division två, vilket var en nyttig erfarenhet.

De senaste två säsongerna har hon tillbringat i LB07:s framgångsrika F19-lag, som under året vann F19-Allsvenskan Södra och snart ska spela SM-slutspel på Bosön i Stockholm.

- Jag tycker det har gått bra de senaste åren. Det är viktigt att byta miljö ibland och få nya tränare, på så sätt har jag utvecklats genom åren.

Hur är du som spelare?

- Jag skulle säga att jag är snabb, har en bra spelfot och bra blick för spelet.

Hanna Bauer har gjort nio flicklandskamper för Sverige, den senaste med F16-landslaget för drygt ett år sedan. Övergången till TFF sker formellt den 15 november. 

- Jag vill utvecklas och bli mer komplett som spelare, och arbeta med de bitar jag inte arbetat med i LB07. Jag vill bli bättre på ledarskap och ta för mig mer.

Vad vet du om TFF:s lag?

- Vi har kollat en del under året och jag känner några spelare där. Verksamheten är bra och man jobbar åt samma mål. Ny tränare och så, det tror jag blir bra för mig.

Hanna Bauer är inte utan TFF-anknytning. Hennes pappa Johan Bauer tillhörde TFF:s A-trupp -91 och -92. Han slog sig aldrig in i laget, men det blev emellertid ett allsvenskt inhopp 1992. Förhoppningsvis blir det fler matcher på högsta nivå för dottern i den vackraste av tröjor.

- Jag vill liksom tränarna och föreningen gå upp i Elitettan så snabbt som möjligt, avslutar Hanna Bauer.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 29 oktober, 2017
Kategori: A-lag