Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF spelade oavgjort, 2-2, mot IK Frej Täby på fredagskvällen. Ett resultat som innebär att Trelleborgs FF säkrat kvalspel mot Allsvenskan i mitten på november. Samtidigt är Dalkurd FF närmast klara för Allsvenskan.

Målen för Trelleborgs FF gjordes av Marcus Pode och Zoran Jovanovic.

- Skönt att det verkligen är klart nu, man vet aldrig hur det går i andra matcher och hur mycket mål andra lag gör - dock var jag aldrig särskilt orolig för att vi skulle tappa kvalplatsen, säger Patrick Winqvist efter matchen mot IK Frej.

Inför matchen fanns det en förhoppning att Trelleborgs FF skulle kunna nå direktplatsen mot Allsvenskan. Då behövdes egentligen en seger mot IK Frej på fredagen och att Dalkurd FF skulle tappa poäng på lördagen mot GAIS. Men i och med det oavgjorda resultatet blir det avsevärt mycket svårare att nå den nu. Tar Dalkurd FF poäng mot GAIS på lördagen, ja då är de helt klara för Allsvenskan nästa år.

- Vi är besvikna över att inte kunna ställa bättre fråga mot Dalkurd och Allsvenska direktplatsen. I slutändan gäller det dock att vara bra över hela serien. Det är inte idag vi tappar direktplatsen, utan vi har gjort sämre matcher än den idag. Grabbarna står faktiskt för en heroisk insats mot ett lag som slåss i botten.

Matchen annars på Vikingavallen i Täby började helt fel för gästande Trelleborgs FF. Redan i matchminut tre tog hemmalaget ledningen efter att Martin Falkenborn gjort mål från nära håll.

Trelleborgs FF som börjat dåligt och slarvigt jobbade sig in i matchen och spelade sig ofta förbi ett högt pressande IK Frej.
Då uppstod också många inläggslägen, inlägg som inte resulterade i mer än halvchanser och nästanlägen. Närmast var Marcus Pode som nickade i överliggaren bakom en fladdrig Marko Atanackovic i Frej-målet.

Mål blev det istället direkt efter paus genom Marcus Pode som bombade in ett volleyskott efter hörna, kvitterat 1-1.

Matchen var händelserik och skulle faktiskt bli än mer händelserik.

IK Frej tog ledningen igen genom ett självmål när matchuret stod på 58, Zoran Jovanovic som för dagen spelade ett steg längre upp i banan kvitterade mindre än 10 minuter senare.

Matchen skulle sluta 2-2, även om Trelleborgs FF hade farligheter både genom skott från Marcus Pode och en straffsituation där samme Marcus istället blev varnad för filmning.

- Vi skapar en del, en del inläggsläge och annat - men vi lyckas inte förvalta dem. Levererar inte riktigt, men all respekt mot motståndarna som fightas rejält. Vi har annars fått vinst och kryss mot alla lagen i botten förutom Varberg som blivit kryss, kryss. Vi måste bli bättre mot lagen som ligger där nere.

Direktplatsen är förstås inte helt borta, men då krävs att GAIS vinner på lördagen mot Dalkurd FF och att sedan Trelleborgs FF gör en bragdartad match hemma på Vångavallen i sista matchen mot just Dalkurd FF.
Men med största sannolikhet blir det kval mot Allsvenskan, ett kval man definitivt säkrade på fredagen.

- Med största sannolikhet är det så, ja. Först och främst ska vi förbereda oss för sista matchen mot Dalkurd FF. Där måste vi verkligen göra en bra match för att kunna gå in i kvalet med rätt känsla. Måste prestera. Hoppas att Gif Sundsvall och Jönköping Södra verkligen måste slita i slutet av Allsvenskan.

Noterbart är att Marcus Pode gjort mål i fyra raka matcher mot IK Frej.

Sista matchen i Superettans seriespel är mot Dalkurd FF, lördagen den 4 november klockan 16:00, sedan väntar med största sannolikhet alltså ett gastkramande kval mot Allsvenskan - mot vem återstår också att se.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 89), Robin Nilsson, Erik Andersson (ut 81), Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Merlin Nuhanovic, Furkan Motori (in 89), Albin Nilsson, Emil Johansson, Johan Brannefalk (in 81).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 27 oktober, 2017
Kategori: A-lag