Fotograf: Björn Sandberg

På Vikingavallen i Täby spelar Trelleborgs FF match på fredagskvällen mot IK Frej.
Matchen är näst sista omgången av Superettans seriespel och har avspark 19:00.

Efter 4-0 senast hemma mot Åtvidabergs FF är Trelleborgs FF i princip klara för minst kval mot Allsvenskan. På fredagen åker man alltså till Täby.

- Vi flyger upp under fredagen, sen stannar vi över för natten och åker hem på lördagen, säger Patrick Winqvist.

- Vi har annars haft en jättebra vecka. En vecka med mycket glädje och grabbarna verkar må bra i truppen, de som varit skadade mår bättre också. Som sagt en bra vecka. En viss lättnad att ha nått tredjeplatsen redan med två omgångar kvar.

Än är inte hoppet om direktplats släckt helt. En direktplats mot Allsvenskan kan nås om man vinner mot IK Frej på fredagen, samtidigt som Dalkurd FF tappar poäng mot GAIS på lördagen. Då blir det nämligen en direkt avgörande match hemma mot just Dalkurd FF i den allra sista omgången av Superettan.

- Nu kan vi fokusera på att kanske ta en placering till. Vi är avslappnade - så till vida att vi kan jobba vidare utan press. Vi har jagat tredjeplatsen sedan i somras, haft den som mål, nu har vi nått den. Men det har öppnat upp sig en möjlighet för oss.

IK Frej ligger annars på kvalplats neråt, fyra poäng före Syrianska FC på nedflyttningsplats och sex poäng bakom lagen på säkrare mark - nämligen Norrby IF och GAIS. Trots läget i tabellen tror inte Patrick Winqvist att de kommer tokanfalla i matchen.

- Vi fokuserar på vårt spel, men Frej måste ta poäng. Men vi tror inte att de kommer att tokanfalla, för då tappar de alla poängen. Det kommer att vara ett kontrollerat anfallande lag vi möter. Vi har stor respekt för dem trots att vi vunnit tre av tre matcher de senaste åren. Vi måste vara koncentrerade hela tiden.

Dino Islamovic är avstängd efter gula kort och missar morgondagens match. Han och Johannes Johansson är de som saknas om man jämför med förra matchen.
Annars finns Merlin Nuhanovic och Emil Johansson i truppen, dessutom Albin Nilsson som haft problem med ett knä.

Matchen IK Frej - Trelleborgs FF spelas på Vikingavallen klockan 19:00 på fredagen.
Om du inte kan vara på plats i Täby så visas matchen som vanligt på cmore.se.

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Merlin Nuhanovic, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Zoran Jovanovic, Furkan Motori, Robin Nilsson, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Emil Johansson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 oktober, 2017
Kategori: A-lag