Fotograf: Björn Sandberg

Det må låta som en uttjatad klyscha, men Zoran Jovanovic betonar ofta vikten av att ta en match i taget. Något kvalspel blickar förra matchens lirare inte framåt mot, kanske framför allt med tanke på att det i teorin inte är klart, även om TFF har sex poäng och tretton mål tillgodo på Öster.

- Alla säger att kvalplatsen är klar, men det är ju inte helt hundraprocentigt klart. Fokus ligger på Frej-matchen, vi måste vinna den matchen eller i alla fall ta poäng.

Har ni inte alls pratat om att kvalplatsen i praktiken är klar?

- Nej, det har vi inte pratat om. Klart att vi har snackat om att det ska mycket till för att vi ska förlora detta, men fokus ligger på Frej.

Vilket betyg ger du er insats senast?

- Det var ganska bra. Det offensiva spelet var bra, men defensivt tillät vi dem att komma till för många målchanser. Spelmässigt tycker jag ändå att vi har bra koll på dem hela matchen, även om de trycker på lite i början på andra.

Varför lyckades ni så bra?

- Vi har jobbat hela säsongen med vårt passningsspel. Det kändes som att Åtvidaberg bara ville offensivt när vi fick vårt tidiga mål, och då skapade ytor. Jag tycker vi hittar ganska mycket bra ytor framför deras backlinje och bakom deras mittfält.

Hur förändras din roll när du spelar innermittfältare jämfört med anfallare?

- När jag spelar centralt på mittfältet blir det både upp och ner, det blir fler löpsteg än när jag spelar anfallare. Man är med mer i det offensiva spelet som anfallare, det blir inte lika långt ner man kommer då.

Innebär det att du blir tröttare när du spelar innermittfältare?

- Jag blir lite tröttare efteråt, det kan man säga. Efter dessa två matcherna har jag varit tröttare än vad jag burkar vara.

Hur nöjd är du med ditt mål?

- När jag såg Dino springa in med bollen drog jag inåt. Jag kände på mig att han skulle spela den, han tänker fotboll som jag. Han har gjort det ett par gång på träningar också. Det var enkelt när jag fick läget.

Det var en fin löpning du tog.

- När jag spelar centralt brukar jag gå på returer eller för att få inspel. Jag vet att vi har bra fötter som kan spela de bollarna, Pode brukar göra det och nu gjorde Dino det.

Nu är Dino avstängd på fredag.

- Vi har haft ett par spelare avstängda, men jag tycker inte man sett så mycket av det, så jag tror vi klarar oss.

Vad var det som hände när du fick en smäll i slutet på matchen?
- Jag bara kände att jag fick en spark, men jag visste inte då hur han sparkade. Sen tycker jag det är riktigt fult när jag ser bilderna efteråt, det kom precis i knäet. Jag har en liten smärta fortfarande, men jag ska göra allt för att spela på fredag. Det känns positivt.

Hur är känslan inför Frej på fredag?

- Jag tror det kommer bli en tuff match. Vi är ju ganska bra på konstgräs också, så jag tror inte det kommer att förändra vårt sätt att spela. Vi blir nog till och med bättre på konstgräs. Vi måste gå för seger, sen får vi se hur det utvecklas. Vi behöver bara en poäng för att säkra kvalet, men det är klart att vi går för seger.

Tror du på ett lika offensivt Frej som Åtvidaberg?

- Jag hoppas i alla fall det, för då blir det mer ytor till oss offensivt, avslutar Jovanovic. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 25 oktober, 2017
Kategori: A-lag