Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF är nära, nära, nära kval mot Allsvenskan, det efter att man närmast krossat Åtvidabergs FF på söndagen.
Matchen som spelades hemma på Vångavallen slutade 4-0 och målen gjordes av Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Mattias Håkansson och Zoran Jovanovic.

Tre tunga poäng som ger Trelleborgs FF ett riktigt drömläge inför avgörandet. Med endast två omgångar kvar av Superettan är det bara Östers IF som kan nå Trelleborgs FF och kvalplatsen - även om risken för det är minimal.
Med två omgångar kvar ligger Trelleborgs FF trea, sex poäng före Östers IF som på söndagen spelade oavgjort mot Falkenbergs FF. Dock har Trelleborgs FF mycket bättre målskillnad.

Dagens match mot Åtvidabergs FF slutade 4-0 efter att Trelleborgs FF visat prov på riktiga tikitaka-takter - framförallt genom Zoran Jovanovic och Dino Islamovic som låg bakom det mesta framåt.

1-0 till Trelleborgs FF kom efter ett inlägg från Anton Tideman som Zoran Jovanovic skarvnickat till Mattias Håkansson.
2-0 kom genom Zoran Jovanovic framspelad av Dino Islamovic.
3-0 i andra halvlek genom Marcus Pode, framspelad av Dino Islamovic efter samarbete med Zoran Jovanovic.
4-0 satte sedan Salif Camara-Jönsson efter att Zoran Jovanovic tacklat fram bollen.

4-0, tre poäng och Trelleborgs FF är i det närmaste klart för minst kval mot Allsvenskan.
För Åtvidabergs FFs del så är de nära degradering till Division 1.

- Grattis till TFF, ett erfaret bra lag, ett lag i medgång och en förening där det är harmoni verkar det vara. Vi hade större förhoppningar, en match där vi bjuder på mål och där ser man skillnaden mellan lagen som möttes här. Vi tappar boll och de gör kliniskt två mål. Vi blev hårt straffade, vi har väldigt svårt att få dit bollen i mål. Vi hade hoppats att gå vidare på förra matchens sena avgörande, säger en dyster Andreas Thomsson på presskonferensen efter matchen.

- Det finns två matcher kvar för vår del, sen hoppas vi att TFF kan vinna nästa vecka också.

Trelleborgs FF är i det närmaste klart för kval mot Allsvenskan, men chansen för direktplats finns fortfarande. Ett hopp som inte släcks än.

- Jag är mycket, mycket stolt över grabbarnas insats, dock förgrymmad över att vi har tendenser i matchen som kan straffa oss själva. Vi har turen och skickligheten emellanåt som inte Åtvidaberg har, att stoppa det själv när man gör de grövre misstagen. Vi hade en period i första halvlek och en i andra halvlek där man måste steppa upp om man ska vara med och ställa frågor om Allsvenskan, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- I övrigt syns det att vi har kvalitet, jag tycker också att balansen - till slut får vi ihop den. Även om vi riskade mycket i denna matchen, det var ett val mellan att attackera så mycket vi kunde för att såra dem. Summerar man matchen efteråt att vi gjorde fyra mål, då kan inge säga att det var fel på det sättet. Vi är medvetna om att vi balanserade väldigt offensivt.

En av matchens huvudfigurer var Zoran Jovanovic, han låg bakom mycket i matchen, utsågs även till matchens bästa spelare. Han startade för andra matchen i rad centralt på mittfältet - där han trivs bäst och det syntes i dagens match.

- Zoran behövs i en central roll, jag lägger inga värderingar i vem man väljer som bästa spelare men han är inblandad i mycket bra. När vi får in honom centralt så gör det mycket för vårt spel. Pode fick slita, han hade feber och lite annat - men gör ett gediget jobb på sin kant.

- Vi har erfarenheten och kvaliteten som behövs för att stänga det här. Vi vill göra det för egen kraft. Inte vara beroende av andra lag, sen om de hjälps åt att spela bort varandra får de syssla med. Vi vill göra detta för egen kraft, nu har vi tagit 50 poäng och 40 i fjor. Vi vill ta de poäng som krävs för att vi själva gjort oss till topp tre.

Det återstår två omgångar av Superettan, sedan kanske två omgångar till i form av kval. Men hoppet är som sagt inte släckt om direktplatsen.

- Nu ska vi försöka slita ihop poäng uppe i Täby på fredag. Så vi kan få en bra avslutning mot Dalkurd och kanske att den matchen gäller något, det vet man aldrig - det är inte släckt det hoppet.

Nästa match är redan på fredag då Trelleborgs FF gästar IK Frej från Täby. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 71), Zoran Jovanovic, Robin Nilsson, Marcus Pode (ut 65) - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic (ut 66)

Avbytare:

Fredrik Persson, Erik Andersson (in 65), Johannes Johansson, Johan Brannefalk (in 66), Furkan Motori (in 71).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 22 oktober, 2017
Kategori: A-lag