Fotograf: Björn Sandberg

Under tisdagskvällen spelade TFF årets sista match med U21 borta mot IFK Värnamo. Hemmalaget vann med 4-1, men trots de stora siffrorna var Kristian Haynes inte helt missnöjd med matchen.

- Prestationen är väl ändå stundtals ganska bra. Det är inte jämnt över hela matchen, men de gånger vi gör det bra så finns det perioder som är till vår fördel, berättar Haynes, som ledde laget tillsammans med Magnus Andersson.

Ändå blev det så stora siffror?

- Jag ska inte säga att det är små marginaler, men de skapar inte så mycket utöver de chanser som de gör mål på, vilket så klart är ett tecken på att man är duktiga på att förvalta det man har. De har ett väldigt bra lag och i kombination med det är de effektiva.

Johan Brannefalk och Furkan Motori var de enda spelarna från TFF:s A-lag. I övrigt bestod startelvan mestadels av U19-spelare, men även två spelare från U17. De unga inslagen i laget gläder Kristian Haynes.

- Idag är en av de matcher man kan ringa in som en bra U21-match. Vi möter ett bra lag, och vi själva har ett intressant lag. Johan (Brannefalk) och Furkan (Motori) från A-truppen, och en 01:a och två 00:or. Det är kanonmatcher för dem att få. Det blir jättebra erfarenheter för dem att få med sig. Det är många spelare i Värnamo idag som har erfarenhet från superettan.

Matchen på Finnvedsvallen var den sista U21-matchen för året. TFF landar på andra plats i grupp sex i B-slutspelet. Värnamo vann gruppen med full pott, medan Varberg kom sist med noll poäng.

Med en hel U21-säsong avklarad menar Kristian Haynes att både TFF och Svenska Fotbollförbundet nu bör se över hur U21-serien ska hanteras på ett bra sätt till nästa år. Som det är nu har kvalitén på matcherna varit väldigt varierande från omgång till omgång.

- Hela upplägget kring U21 är inte optimalt. Ibland är det bra motstånd och andra gånger har vi själva skickat U17 när vi inte har haft möjlighet med annat. Det är en fråga som vi måste hantera framöver, hur vi ska forma det. Att U21 behövs är det ingen tvekan om med tanke på att vi har spelare som behöver matcher. Sen är det viktigt att man får kvalitet och representerar med bra lag, avslutar Haynes. 

TFF:s mål i matchen gjordes av Felix Hörberg.

Laget mot IFK Värnamo:

Phelix Nilsson - Emil Johansson, Erik Rasmusson, Rasmus Fridolf, Samuel Fröjdh – Felix Hörberg, Oskar Malmgren, Johan Brannefalk, Furkan Motori – Alexander Engbe, Noah Christoffersson

Avbytare: Jacob Christiansen, Haris Brkic, Dardan Dakaj, Mathias Blomberg, Filip Månsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 oktober, 2017
Kategori: A-lag