Fotograf: Björn Sandberg

En sen straff på Falcon Alkoholfri Arena gjorde så att tre poäng blev en för Trelleborgs FF. Det blev 1-1 mellan Trelleborgs FF och Falkenbergs FF på söndagen.

Trelleborgs FF var bra i första halvlek, bättre än motståndarna Falkenbergs FF. Gästande Trelleborgs FF tog också ledningen redan i den 12e minuten genom Alexander Blomqvist. Efter en hörna slog Robin Jacobsson in ett perfekt inlägg till en framstörtande Blomqvist som enkelt knoppade in bollen - mitt i målet.

Trelleborgs FF hade mycket boll, skapade flertalet lägen där man kunde och kanske borde gjort 2-0, till och med 3-0.

Samtidigt var Falkenbergs FF ganska bleka och skapade inte något farligt.

Farligt blev det annars sen i andra halvlek, där Erik Pärsson hade ett friläge direkt i början. Erik skulle få ett till läge från ungefär samma ställe ca 30 minuter senare.

Andra halvlek var annars mycket öppen, böljade fram och tillbaka, det var - en underhållande Superetta-match.

Det hade kunnat gå hur som helst i andra halvlek, med farligheter åt vardera håll. Trelleborgs FF höll sin ledning, men kunde inte hålla ut till slutsignalen.

I matchens 88e minut fick hemmalaget Falkenbergs FF en straff, det efter att Enock Kwakwa blivit fälld i TFFs straffområde.

Erik Pärsson satte sedan straffen hårt, rakt in i målet bakom en chanslös Marko Johansson.

Efter straffen ville båda lagen vinna, båda gick för tre poäng. Men matchen slutade 1-1 och vars en poäng, vilket kändes som en förlust för båda lagen.

- Jag är väldigt besviken på första halvlek, där TFF styr bra. Vi kommer ingenstans. Vi tar inga löpingar och är stillastående. Hotar inte inte alls, säger Hans Eklund som är Falkenbergs tränare efter matchen.

- Sen i andra halvlek är där mer desperation i vårt spel ju längre matchen går, vi tar mer maxlöpningar. Tar chansningar, försöker sätta tryck. Sett över hela matchen har vi inte tillräcklig kvalitet, vi är inte tillräckligt bra. Lyckas kriga till oss en pinne. Men mot TFF kan man inte vara lugn någon gång, de är så pass bra att man kan inte gå ner någon procent för att vinna. Det kändes inte riktigt som att vi var där ändå. 1-1, för vår del känns detta bara som en förlust.

Precis som Hans Eklund var Patrick Winqvist också besviken efter matchen.

- De har tryck på oss och det blir straff som de gör mål på, det är därför det blir 1-1. Men, så här är det när två av seriens bättre lag möter varandra. Båda försöker, de försöker bra med sitt passningsspel, men lyckas också med några situationer. Någon omställning och så vidare. Man kan väl djupare gå in på det, men jag väljer att vara rätt så fåordig, säger Patrick Winqvist efter matchen på presskonferensen.

Blev TFF lite för försiktiga i andra halvlek?

- Det kan se ut som att vi är försiktiga utifrån, men det finns alltid en motståndare på andra sidan planen. När de ligger under måste de ju göra något, helst skulle de ju slå oss. Vi sliter eftersom vi bara har 13 friska A-lagsspelare till matchen, vi tog in två juniorer som aldrig ens tränat med A-laget. Mest för att se och lära. Vi är en smal trupp, i vissa hänseende får vissa spelare slita väldigt hårt. Trots ett uppehåll, man måste vara ytterligare ett snäpp förberedd, för att vi ska kunna ta nya kliv så måste man upp någon nivå i allt. Det ser kanske ut som försiktighet i vissa agerande, när man inte vll göra fel. Är man osäker då så tar man det säkra före det osäkra.

Trelleborgs FF ligger fortfarande på kvalplatsen mot Allsvenskan, det kommer man också göra efter att omgången är slut, trots att det återstår fler matcher.

Efter söndagens match återstår det tre matcher - nio poäng att spela om.

Återstående matcher för Trelleborgs FF är; Åtvidabergs FF hemma, IK Frej Täby borta och avslutningsvis Dalkurd FF hemma.

- Det handlar bara om att få ihop poäng. Vi ville ha tre idag, men det är aldrig så att det är rättvist eller förtjänat hit eller dit. Nu lyckades vi inte hålla undan till slutet och lyckades inte förvalta de omställningslägena vi fick till 2-0 eller 2-1 i slutet. Vi får vara glada att det inte blir ännu värre mot slutet kanske. Väldigt öppen match i slutet och det gör att man som tränare inte vet vilket håll det ska peka åt när det är slut.

- Men nu är vi här, matchen är slut, acceptera en pinne - nio kvar att slåss om.

Nästa match är nästa söndag hemma mot Åtvidabergs FF, avspark klockan 15:00.

Noterbart är att på Trelleborgs FFs bänk fanns två juniorer, Emil Johansson och Samuel Fröjdh.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Magnus Andersson, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 80), Zoran Jovanovic, Erik Andersson, Marcus Pode (ut 83) - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Johannes Johansson, Samuel Fröjdh, Emil Johansson, Johan Brannefalk (in 80), Furkan Motori (in 83)Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 oktober, 2017
Kategori: A-lag