Fotograf: Björn Sandberg

Efter att resultaten gått Trelleborgs FFs väg under omgången så hade man chansen, vid vinst mot Örgryte IS, att knapra in poäng på toppen samt rycka ifrån de andra jagande lagen. Men Trelleborgs FF som varit inne i en fullkomligt magisk höstform - förlorade borta mot Örgryte IS.

Trelleborgs FF förlorade med 0-2 på Gamla Ullevi, efter ett klassmål och en bjudning.

Första halvlek var en temposvag historia som saknade de där riktigt farliga chanserna. En handfull med halvchanser och nästanlägen för båda lagen, men inte mycket mer än så.

I andra halvlek så började Trelleborgs FF bra, men fälldes inom loppet av tio minuter av Örgryte IS.

Först gjorde Albin Skoglund ett riktigt klassmål när han vek in från sin vänsterkant och skruvat bollen över Marko Johansson.
Sedan bjöd Trelleborgs FF på deras vinnande 2-0-mål efter ett misslyckat uppspel.

- Tycker ändå att vi hade ett bra resultat med oss in i pausen, får en okej start i andra. Men sedan gör de ett klassmål måste man säga och sen bjuder vi dem på deras andra mål när vi försöker forcera, säger en besviken Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi jagar sedan mycket, men kommer inte upp i någon bra prestation för att lyckas lösa matchen. Får inte riktigt grepp om dem. Men, så här är det, vissa matcher har vi vunnit trots att vi inte spelat bra, idag vinner vi inte. Vi ska inte försöka hitta några bortförklaringar.

På måndag får Trelleborgs FF en ny chans att ta tre poäng. Då kommer Varbergs BoIS FC till Vångavallen, men för att ta tre poäng måste man göra en bättre prestation än den idag mot Örgryte IS.

- Nu får vi åka hem, titta på matchen igen, analyser och se vad vi kan göra bättre till nästa gång. Fokus måste ligga på att vi ska sköta vårt, inte något annat. Vi har bra poängchanser i de resterande matcherna, på måndag har vi en tuff match mot Varbergs BoIS FC.

Trelleborgs FF kom annars till start med endast en förändring i startuppställningen, avstängde Zoran Jovanovic ut och in kom Mattias Håkansson.

Albin Nilsson tvingades utgå redan efter sju minuter från matchen, på grund av ont i ett knä. Om han kan vara med mot Varbergs BoIS FC vet man inte just nu.

Trelleborgs FF ligger fortfarande trea i Superettan, en tredjeplats som också är kvalplatsen mot Allsvenskan. På måndag är det ny fight, om nya poäng - då mot Varbergs BoIS FC avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson (ut 7), Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson, Robin Nilsson (ut 69), Erik Andersson, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Jacob Palander, Kristian Haynes (in 69), Johannes Johansson, Robin Jacobsson (in 7), Johan Brannefalk, Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 september, 2017
Kategori: A-lag