Fotograf: Björn Sandberg

Så äntligen fick Trelleborgs FFs damer då säkra seriesegern!

På lördagseftermiddagen vann Trelleborgs FFs damer borta mot IK Pandora FF med 3-1. Segern i matchen innebär också seger i hela serien.
Med en match kvar är man nu klara seriesegrare.

- Äntligen! Skumpan som lagts på kylning innan fick korkas upp idag, jo men äntligen, lite så känns det, säger Mats Nielsen som är damernas huvudtränare efter matchen.

Matchen började bra och redan innan alla i publiken var på plats stod det 1-0 till Trelleborgs FF. Sofie Nielsen gav gästerna ledningen, då stod det 2 minuter på matchuret.

Även om TFF-damerna hade ledning i matchen, så kändes det lite nervöst. Hemmalaget hade dock inte farligare chanser än att Emy Alerskans i TFF-målet kunde rensa undan.
Ledning 1-0 till TFF i paus, en ledning som utökades i början av andra halvlek, återigen av Sofie Nielsen.

I 74e minuten reducerade hemmalaget och det blev lite nerv i matchen igen, men på stopptid punkterade Filippa Dahlgren matchen när hon satte 3-1 från nära håll.

Jublet i bortabåset hördes antagligen hem till Vångavallen och Trelleborg efter att slutsignalen ljudit. En slutsignal som betydde alltså serieseger.

- Vi fick ju ett tidigt mål med oss, redan efter en eller två minuter, något sådant. Vi har dragit ut på det lite, men vi har oss själva att skylla, att vi inte kunnat säkra detta tidigare. Men, det är skönt nu när det är klart.

- Vi har haft en stor press på oss, från klubben, från supportrar och allihop. Men nu kan vi släppa all nervositet som vi haft ett tag. Vi fick lite bättre utdelning idag dessutom.

Segern i matchen och segern i serien innebär att Trelleborgs FFs damer spelar i division 2 nästa säsong!
I division 2 kommer man möta att IFK Trelleborg, en match som det pratats om sedan Trelleborgs FF startade sitt damlag. Då ska vi visa vem som är bäst i stan på damsidan.

Trelleborgs FFs damer har dock en match kvar att spela och det är hemma mot Gärsnäs AIS nästa helg.

- Vi har ingen stor fest planerad, vi har ju en match kvar. Så att, någonting kommer nog att ske, men vet inte riktigt vad som är planerat.

Den avslutande matchen för Trelleborgs FFs damer spelas hemma mot Gärsnäs AIS, 30 september 15:00.

Damerna är fortsatt obesegrade i sin serie och förhoppningsvis är de det också när serien är slut. Se hela tabellen på Skånebolls hemsida här.

Trelleborgs FFs trupp i matchen:

Emy Alerskans, Frida Nilsson, Malin Bengtsson, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Matilda Svensson, Caroline Williamsdotter, Viktoria Persson, Annelie Nilsson, Emmy Le Grand, Sally Le Grand, Filippa Dahlgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 23 september, 2017
Kategori: A-lag