Fotograf: Björn Sandberg

1 minut och 2 sekunder, sen klippte Erik Andersson till och sköt 1-0 till Trelleborgs FF. Ett mål som skulle bli matchens enda på Myresjöhus Arena.

Dino Islamovic förlorade en nickduell i motståndarnas straffområde, men bollen hamnade hos Erik Andersson, som på volley sköt in 1-0 till Trelleborgs FF.

- Vi fick ihop ett mål där precis i början - vilken jäkla bra start alltså, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Inför matchen hade Trelleborgs FF jätteläge att knapra in på IF Brommapojkarna, detta sedan de förlorat på söndagen borta mot Norrby IF.
Trelleborgs FF tog chansen och nu är Söderslätts stolthet bara tre poäng bakom IF Brommapojkarna på direktplatsen till Allsvenskan.

Men dagens seger satt långt inne och efter målet var det egentligen en enda lång försvarssinsats.

I första halvlek hade hemmalaget Östers IF dåligt tempo, ett tempo som var desto högre i början på andra halvlek.
Hemmalaget hade sin bästa kvitteringschans direkt i upptakten av andra halvlek, men bollen som gick i stolpen studsade Trelleborgs FFs väg.

Var inte stolpen i vägen så var trygge målvakten Marko Johansson det, eller någon annan i försvaret.

Framåt hade inte Trelleborgs FF inte mycket i andra halvlek, men man försvarade sig till tre poäng. Tre blytunga poäng som man tar med sig hem till Vångavallen och Trelleborg.

- Sen var det väl egentligen en enda lång försvarssinsats, men det är ett val man måste göra ibland. Hade vi inte haft ett resultat med oss så hade vi fått agera annorlunda. Samtidigt ville vi inte bli för defensiva.

- Östers IF är ett bra lag, de hade alltså inför denna matchen gjort mål i alla sina matcher. Vi lyckades hålla nollan, vilket är en seger i sig. Jag är väl kanske inte så där stolt över offensiven idag och man får väl ödmjukt säga att vi har lite att jobba på framöver.

Segern innebär alltså att det nu bara skiljer tre poäng mellan Trelleborgs FF på kvalplatsen mot Allsvenskan och IF Brommapojkarna på en av direktplatserna.

Det återstår sex omgångar av Superettan, det ska spelas mycket fotboll än.

- I det långa loppet är varenda liten poäng jätteviktig. Idag lyckades vi ta tre och vi är glada för dem. Men nu ska vi hem och titta på matchen, analysera och se vad vi kan göra bättre till matchen mot Örgryte IS. Nu är Zoran Jovanovic avstängd i nästa match, men Johan Brannefalk tillbaka.

Zoran Jovanovic drog på sig sitt tredje gula kort i matchen och det innebär att han är avstängd i nästa match, borta mot Örgryte IS.

Nästa match är alltså borta mot Örgryte IS, tisdagen den 26 september, avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Zoran Jovanovic (ut 86), Robin Nilsson (ut 81), Erik Andersson, Marcus Pode (ut 69) - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Jacob Palander, Kristian Haynes (in 69), Johannes Johansson, Mattias Håkansson (in 81), Robin Jacobsson, Furkan Motori (in 86).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 september, 2017
Kategori: A-lag