Fotograf: Björn Sandberg

Vid seger mot Janstorp säkrar TFF-damerna seriesegern i division tre. Huvudtränare Mats Nielsen tar ingenting för givet, men hoppas kunna fira ytterligare ett avancemang i seriesystemet på söndag.

- Personligen tycker jag att det ska bli jätteskönt, säger Nielsen. Vi har ändå haft förväntningar på oss att gå upp ett steg till, men det är inte alltid så lätt att leverera på beställning.

TFF har för andra året i följd varit stor favorit att vinna sin serie. Mot bakgrund av klubbens höga ambitioner med damfotbollen och den kvalitet truppen besitter så är favoritskapet vare sig orimligt eller oväntat. 

TFF-truppen har levererat och leder serien storstilat, men de senaste matcherna har formen inte riktigt varit på topp. Seger med ”bara” 1-0 mot Wollsjö för två veckor sedan följdes av 1-1 förra helgen mot Köpingebro. Mats Nielsen har höga krav på sina tjejer. 

- Vi har haft det lite tuffare i höst, och det beror väl på oss själva till stor del. Vi har tagit lite för mycket för givet. Det är inte bara till att vända på, utan vi måste jobba för det. Det hade varit skönt att spela de sista två matcher utan press.

- Jag tror nog att folk har fått sig en liten tankeställare, det har jag förstått på tjejerna. Det är en inställningsfråga, säger Nielsen och hoppas på en gedigen insats på Vångavallen på söndag.

Vi hoppas på mycket publik på läktarna när TFF tar emot andraplacerade Janstorp, med avspark kl 15:00. Förhoppningsvis präglas eftermiddagen av glädje och firande när TFF har möjlighet att säkra ytterligare ett serieavancemang.

- Det är viktigaste matchen för säsongen. Vi kommer att gå för tre poäng, som i alla matcher, avslutar Mats Nielsen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 15 september, 2017
Kategori: A-lag