Under tisdagskvällen förlorade TFF med 0-1 mot IFK Värnamo i U21-serien. Matchen på Vångavallen var en klar missräkning för hemmalaget, som inte lyckades följa upp förra veckans fina insats i Varberg med en ny seger.

- Det är besvikelse tycker jag, speciellt efter den fantastiska matchen förra veckan, resonerar Kristian Haynes. U21 har varierat lite under säsongen, ibland får man till det, andra gånger inte.

Tisdagskvällen var en sådan afton då TFF-laget inte fick till det. Hemmalaget hade några chanser att kvittera gästernas tidiga ledning i matchen, med det ville sig inte. Haynes säger att han hade en förhoppning om att man skulle ta tag i taktpinnen lite mer, men istället var det Värnamo som hade mest boll i matchen.

- Vi blir tröttare än dem och får inte heller till försvarsspelet som jag hade hoppats. Det var ingen uppmuntrande historia, men så är det ibland.

Fem A-lagsspelare matchades i hemmalaget, i övrigt utgjordes laget av U19-spelare. Johan Brannefalk skulle ha startat matchen, men fick kasta in handduken på grund av sjukdom. Tränarduon Kristian Haynes och Magnus Andersson valde att prova en 4-3-3-liknande formation.

- Vi testade lite idag, vilket gör att vi kanske kan ta på oss lite att det ser ut som det gör. Oavsett vilket måste attityden och viljan alltid finans där, vilket jag tycker att den inte riktigt gör idag när vi får presentera fotboll på Vångavallens A-plan.

TFF hade möjligheter till kvittering, men bortasegern får ändå anses välförtjänt.

- Vi behöver göra det lite bättre för att känna att ett oavgjort resultat är rättvist. Resultatet är underprioriterat i dessa matcher, men det är klart att man vill vinna matcher, avslutar Haynes.


TFF:s startelva:

Fredrik Persson - Johannes Johansson, Rasmus Fridolf, Robin Jacobsson, Samuel Fröjdh - Haris Brkic, Furkan Motori, Dardan Dakaj - Mattias Håkansson, Noah Christoffersson, Felix Hörberg

Avbytare: Kenan Hamzic, Mathias Blomberg, Alexander Engbe, Merlin Nuhanovic. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 september, 2017
Kategori: A-lag