Fotograf: Björn Sandberg

På måndagen besegrade tunga och starka Trelleborgs FF GAIS från Göteborg hemma på Vångavallen.
Matchen som spelades inför 1302 åskådare vanns med 2-0 och Söderslätts Stolthet tog tre nya viktiga poäng i toppen av Superettan.

Målskyttar för Trelleborgs FF var Erik Andersson och Dino Islamovic.

Matchen avgjordes i andra halvlek och Erik Anderssons 1-0-mål i den 56e minuten visade vägen. Erik stod för ett solomål, där han drev bollen från mitten av bortalagets planhalva rakt in i deras straffområde. Han sköt sedan enkelt in ledningsmålet.

2-0 kom sedan i den 80e minuten efter att Salif Camara-Jönsson spelat fram Dino Islamovic. Glödhete Dino satte egentligen bara dit foten och bollen in i mål. Antagligen ett av de lättare målen han gjort i karriären.

Innan dess hade Dino ett gyllene läge att göra mål, då han kom fri med Damir Mehic i GAIS-målet. Men Dino försökte runda Mehic, men Mehic läste aktionen.

Matchen slutade 2-0, tre nya tunga, viktiga poäng i Superetta-toppen.

- Gratulerar TFF till poängen såklart. Trelleborg är bättre än oss idag, inte så mycket att orda om. Tycker vi börjar bra första 20 minuterna, men tappar matchen sen där. Vi är inte tillräckligt aggressiva, samtidigt som TFF är bra. Det är två lag som möter varandra i fotboll, det ena laget gör det andra dåligt ibland. I andra halvlek så är där lite slarv, inte tillräckligt bra och vi viker ner oss idag. Det är inte alltid vi som är dåliga utan också att TFF är bra, säger Bosko Orovic som är GAIS tränare efter matchen.

En nyckel till att TFF tog tre nya viktiga poäng är att man inte tillät GAIS att skapa särskilt många målchanser. De flesta tog stopp tidigt och de hade egentligen bara en farlig chans - en boll som träffade överliggaren.

- Jag är jättestolt över prestationen idag. Jag börjar med att säga att jag tycker att den kontinuiten vi har hittat ger mig möjligheten att ta ut det lag som jag tror var rätt för denna matchen. Det visade sig, iallafall i vårt försvar att vi hittade rätt så bra rätt. Inte lätt att klura ut hur GAIS skulle spela, för de har en väldig variation och har ett brett kunnande. Idag får vi klura lite, efter 20 minuter sätter sig matchen och det är som Bosko säger att de kanske hade behövt göra en bättre prestation för att lösa det, vilket är tacksamt för oss, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi lyckades hålla dem borta från fasta situationer, som vi var lite oroliga för eftersom de har duktiga spelare för det. Jag tycker att vi har en hög lägstanivå. Inte alltid det är jättebra, men det är en hög lägstanivå under matchen. Sen har vi ju vissa spelare som vid rätt tillfällen under matchen kan blixtra till och göra saker och ting och vi sätter ihop något bra.

2-0 hemma mot GAIS. På fyra försök så är det faktiskt första gången som Trelleborgs FF slår just GAIS. Annars har det bara blivit kryssmatcher eller förlust.

- I en lång serie så är de här poängen jätteviktiga, vi har inte slagit GAIS de andra tre gångerna vi mött dem. Utan fått slita och kvittera sent eller förlorat. Vi är väldigt väldigt glada och tacksamma för den här segern. Gäller bara att göra jobbet i veckorna och få se vart det leder. Grymt sköna poäng för oss.

För andra matchen i rad så höll Trelleborgs FF nollan. Mycket tack vare lagets sista utpost, målvakten Marko Johansson, som tagit kliv framåt under säsongen, mycket tack vare Jonnie Fedel och målvaktskollegan Fredrik Persson.

- Marko står mycket för det, efter det som hände mot Helsingborgs IF så har han studsat tillbaka med två nollor. Det är en bra situation, med Jonnie Fedels arbete, med Fredrik Perssons arbete att stötta Marko till 100%, sen har han själv tagit lite kliv. Vi ser idag att han har en bit kvar i luftrummet, men vi känner oss trygga. Det smittar av sig och han har bättre fötter än vad många målvakter har. Det ser lovande ut och jag är väldigt nöjd med valet av honom som målvakt. En viktig utpost för oss.

Trelleborgs FFs tre poäng på måndagen innebär att man närmar sig de två topplagen Dalkurd FF och IF Brommapojkarna. Samtidigt är där nu ett litet hopp ner till de andra jagande lagen.

På tisdagen spelas den sista matchen i omgången, en match mellan IF Brommapojkarna och Helsingborgs IF.

Dino Islamovic gjorde sitt sjunde mål i Superettan på måndagen, hälften så många som Salif Camara-Jönsson. Salif var för övrigt tillbaka ordentligt på fotbollsplanen på måndagen och spelade hela matchen mot GAIS.

Nästa match för Trelleborgs FF är nästa måndag borta mot Östers IF. En ny superviktig match för Trelleborgs FF. Sugen att se matchen på plats? True Blues anordnar resa dit, läs mer här om det.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Zoran Jovanovic (ut 84), Robin Nilsson, Erik Andersson (ut 81), Marcus Pode (ut 86) - Dino Islamovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Kristian Haynes (in 81), Johannes Johansson, Mattias Håkansson (in 84), Robin Jacobsson, Johan Brannefalk (in 86), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 11 september, 2017
Kategori: A-lag