Fotograf: Björn Sandberg

Efter fjorton raka segrar i årets seriespel, plus fjorton raka i fjolårets seriespel tog segersviten slut på söndagen.

Matchen mot Köpingebro IF slutade 1-1 efter att Trelleborgs FF kvitterat precis i slutet av matchen.

Den oavgjorda seriematchen mot Köpingebro IF är den första - som inte slutat med TFF-vinst.

Trelleborgs FFs mål i matchen gjordes av Emilia Olsson. Underläge 0-1 i slutet och Emilia räddade en poäng, men det oavgjorda resultatet - kändes mest som en förlust.

- Ja, det känns nästan så faktiskt just nu. Men sen var det ju viktigt att ta en poäng idag inför vad som komma skall så att säga. Men, det var inte riktigt bra idag, säger Mats Nielsen efter matchen.

Köpingebro IF ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket i serien och även om det är ett bra hemmalag så var det oavgjorda resultatet en skräll.
De gjorde det svårt för gästande Trelleborgs FF och backade hem, samt krympte ytorna hela tiden. Efter en mållös och chansfattig första halvlek så gjorde hemmalaget 1-0 på en kontring i början av andra.

- Vi måste kunna hantera deras sätt att spela, de spelar som de gör. Sen tycker jag att det är passivt ingripande vid deras mål, vi är tre backar plus målvakt, ändå får hon komma igenom och göra mål. Mycket passivt.

- Vi räknade med att de skulle backa hem, dels för att de lade matchen på den mindre planen här för att krympa ytorna. Sen, minst 50% av alla passningar vi slår har ju ingen adress idag. Utan bollarna bara öses in, och ibland är där ingen blå på 10 meters håll. Då börjar man undra lite.

Efter målet följde sedan ett enda långt försök till forcering från TFFs sida, dock utan att skapa så värst mycket farliga chanser. Den sista avgörande passen hade dålig adress och det avgörande skottet var oftast för tamt. Det plus ett vilt kämpande Köpingebro-försvar och en storspelande målvakt.

Med mindre än fem minuter kvar fick TFF en hörna, efter en grötig situation vid straffpunkten damp bollen ner hos Emilia Olsson som sköt mål från nära håll. Ett mål som fastställde slutresultatet - 1-1.

Trelleborgs FFs damer leder fortfarande serien, nu fyra poäng före Janstorps AIF. Tre matcher återstår, nästa söndag spelar Trelleborgs FFs damer hemma mot just Janstorps AIF. Vinst där och seriesegern är - i hamn.

- Det här ställer ju liksom allting på sin spets och Janstorps AIF är definitivt inte sämre - tvärtom bättre. De får ju liksom mer motivation efter det här. Summa summarum, jäkligt besvikna är vi och vi är alldeles för dåliga i sista tredjedelen - något som brukar vara vår styrka. Vi är alldeles för nonchalanta.

Nästa match för Trelleborgs FFs damer är nästa söndag 17 september, hemma mot Janstorps AIF, avspark 15:00.

Förhoppningsvis startar damerna en ny lång och härlig segersvit på söndagen.

Se hela TFFs tabell på Skånebolls hemsida här.

Trupp i matchen mot Köpingebro IF:

Emy Alerskans, Caroline Williamsdotter, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Matilda Svensson, Jenny Lundahl, Johanna Feuk, Annelie Nilsson, Ida Hellström, Adelina Zahirovic, Filippa Dahlgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 september, 2017
Kategori: A-lag