Fotograf: Björn Sandberg

Trelleborgs FF återtog tredjeplatsen i Superettan på söndagen efter att man tagit tre tunga poäng borta mot Syrianska FC.
Tre tunga, samt viktiga poäng inför slutspurten.

Matchen slutade 2-0 till Trelleborgs FF efter mål av Marcus Pode och Johan Brannefalk.

- Vi har slagit både Degerfors IF på bortaplan och Syrianska FC under min tid, lag som varit lite som spöken innan, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi är starka, vi är bra. Vinner med 2-0, det sista målet kan vara viktigt i slutet, även om jag som tränare tycker att 1-0-vinster är sköna. Vi höll oss ifrån utvisningar idag, men det gjorde inte Syrianska FC. 1-0-målet var ett jäkla fint mål, 2-0-målet var förstås inte så pjåkigt det heller.

Marcus Pode gjorde matchens första mål när han stötte in Kristian Haynes inspel från nära håll. Ett vackert anfall som avslutades enkelt av Marcus Pode.
I slutet slog Johan Brannefalk in den sista spiken i kistan och stängde matchen helt med 2-0.

Innan målen så var det Syrianska FC som var närmast ledningen, då man i första halvlek sköt i Marko Johanssons högra stolpe.
Stolpe ut där och mer stolpe ut skulle det bli för Södertälje-laget. Precis innan paus slog Magnus Andersson en långpass i djupet mot Zoran Jovanovic. Zoran höll på att springa sig förbi men drogs ner av Nikola Krcmarevic. Domaren visade Nikola det röda kortet och utvisning.

- Alla utvisningar är hårda. Men man måste fråga sig först varför man måste dra någon i armen i det läget. Man utsätter sig för en onödig situation. Sen är regeln som den är och det är ett läge där Zoran hade blivit fri. Den är hård, ja, men denna känns ändå okej. Men det är klart, hade vi fått den emot oss hade vi också blivit arga.

Efter utvisningen jobbade tunga, tuffa Trelleborgs FF ner Syrianska FC som inte orkade stå emot. Som inte orkade hålla bort bollen från det egna målet.

- Jo, så är det såklart, men de brukar inte orka i matcher ändå. Men idag såg de ändå fräscha ut en längre tid, de jobbade på bra och skapade en del, som vi städade bort bra.

Tre tunga poäng och upp på tredjeplatsen igen i Superettan. Matchen satte även punkt för en tuff period, med mycket matcher på kort tid.
Nu får Trelleborgs FF samla lite krafter innan man möter GAIS hemma på Vångavallen den 11 september.

- Skönt med en veckas vila från match. Vi har varit inne i en intensiv period, med mycket matcher och tagit bra med poäng. Salif Camara-Jönsson var tillbaka idag på planen, Furkan Motori var tillbaka i truppen och Jacob Palander är påväg tillbaka snart också. Känns som att vi verkligen kan ta sats mot de sista matcherna nu. Nu laddar vi inför GAIS hemma och där har vi en revansch att utkräva, avslutar Patrick Winqvist.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson - Mattias Håkansson (ut 66), Robin Nilsson, Kristian Haynes, Marcus Pode - Dino Islamovic (ut 84), Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Salif Camara-Jönsson (in 66), Erik Andersson (in 80), Johannes Johansson, Johan Brannefalk (in 84), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 3 september, 2017
Kategori: A-lag