Fotograf: Björn Sandberg

Superettan tuffar vidare och nästa stopp för Trelleborgs FF blir på Södertälje Fotbollsarena. Där möter man Syrianska FC på söndagen, klockan 15:00.
Kan du inte vara på plats så visas matchen på cmore.se.

Syrianska FC ligger för närvarande på en av kvalplatserna neråt, Trelleborgs FF jagar efter en annan kvalplats - uppåt mot Allsvenskan.
Syrianska FC är hyfsat bra på hemmaplan och är bättre hemma än borta, det kryllar av individuell skicklighet i laget.

- I deras lag hade alla spelare kunnat ha nummer 10 på sin rygg. De är inte så dumma på sin hemmaplan, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match på Södertälje Fotbollsarena.

- Vi vill bättra på vårt bortafacit. Samtidigt får vi komma ihåg att på de tre senaste matcherna vi spelat mot Syrianska FC så har vi vunnit noll. Vi har bara gjort ett mål mot dem också.

Ja, det stämmer och de tre senaste matcherna mot Syrianska FC har slutat: 0-0, 0-0 och senast 1-1 hemma på Vångavallen.

Annars svänger det rejält runt Syrianska FC och under de tre matcherna som spelats har de haft olika huvudtränare i samtliga matcher.

Bosko Orovic, Kleber Sarenpää, Sharbel Touma och nu har de en annan tränarkonstellation.

- De har använt 34 spelare under säsongen, att jämföra med våra 18. Där är en viss skillnad och kontinuitet är kanske inte deras grej. Inför vår match har de plockat in några nya spelare och får tillbaka spelare från avstängning som kan ge kvalitet.

Trelleborgs FF är annars i slutet av en mycket tung matchperiod. Men läget med laget är bara bra.

- Det känns bra, vi har tagit oss igenom en väldigt tung period med mycket matcher. Vi har en bra känsla, fått bra resultat med oss. Mot Assyriska i cupen gick vi på hörntänderna och bara hoppades att ingen skulle skada sig.

Inför morgondagens match är Furkan Motori tillbaka i spelartruppen. En annan som är tillbaka på riktigt är Salif Camara-Jönsson. Skyttekungen är tillbaka från problem med hälsenorna och Furkan är tillbaka efter att hans armbåge gått ur led.

En som saknas i morgondagens trupp är Anton Tideman, som är avstängd efter gula kort.

Matchen Syrianska FC - Trelleborgs FF har avspark 15:00 och spelas på Södertälje Arena. Matchen visas på cmore.se.

TFF tränade inte under lördagen utan man gjorde sista träningen i fredags. Sedan matchen hemma mot Helsingborgs IF har man tränat på Vångavallens konstgräsplan. Lördagen ägnar laget åt att åka buss.

Trupp:

Marko Johansson, Fredrik Persson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Johannes Johansson, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Robin Nilsson, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Dino Islamovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2 september, 2017
Kategori: A-lag