Fotograf: Björn Sandberg

Dagen efter det laddade derbyt mot Helsingborg samlas TFF-truppen på Vångavallen för ett lättare träningspass. I vanlig ordning är det lagets spelande assisterande tränare Magnus Andersson som håller i återhämtningspasset, vars främsta syfte är att återge rörligheten hos spelarna.

- Det var en härlig inramning först och främst, säger veteranen när han tänker tillbaka på tisdagskvällen. Det var längesen man spelade en sån match, jag tror de flesta av oss i laget njöt av inramningen.

Hemmalaget kunde med gott självförtroende gå ut till halvtidsvila efter att Dino Islamovic snyggt skickat in 1-0 i minut 41. Efter att gästerna reducerat på frispark tidigt i andra halvlek slutade matchen rättvist 1-1, med en poäng till vardera lagen.

- Vi hade bra kontroll i första halvlek. De backar hem och jag tycker vi lyckas bra och kommer till en del målchanser. Sen kommer de ut lite mer taggade i andra, pressar lite höge och får samtidigt sitt mål. Vi går ner oss och de tar över med sina omställningar, sen tycker jag vi gör en sista bra forcering, men vi får tyvärr inte in något mål.

Var det en match som tog extra hårt på krafterna?

- Klart att det kanske blir lite mer ställningskrig. De var ganska uppställda i sitt spel, och för vissa av våra spelare blev det kamp. Sen gör anspänningen att det blir en lite större match än de andra, det gör också sitt. Kroppsligt tar det mest för en del, och mer mentalt för andra.

Överraskade HIF er på något vis?

- Jag tycker att vi tittat på dem och hade en ganska klar bild över deras sätt att spela. Men jag trodde ändå att de skulle vara mer spelförande, fast det verkar som att de ville ta det säkra före det osäkra, minimera misstagen och spela lite enklare och rakare. Det förvånade mig lite att de inte drev det på egen hand mer.

Är du nöjd med en poäng?

- Jag tycker att vi hade en bra känsla under matchen att vi skulle vinna. Men en poäng som matchen utvecklade sig, det får vi ändå vara nöjda med. De gick inte förbi oss och vi är fortfarande med, det är det viktigaste.

Under torsdagen är spelarna träningslediga. Sedan väntar ett träningspass på lördag förmiddag innan laget åker upp mot Södertälje vid lunchtid. Efter en period med tufft matchande har truppen lärt sig ställa om kvickt inför kommande utmaningar.

- Det gäller att ta tillvara på de träningar som finns och göra det bästa av dem. Det blir mest återhämtning, förberedelse, och sen match igen. Matcherna är det viktigaste, så det är där vi får lägga all kraft.

Vad behöver ni förbättra i spelet?

- Om man ser till vårens match mot Syrianska så har vi revansch att utkräva. Då lyckades vi inte fullt ut med det spel vi försöker bedriva, något vi försökt förbättra och ta med oss. Vi har hittat en grund i vårt spel genom att ha tålamod, vilket gör att motståndarna till slut öppnar upp sig. Vi ska fortsätta med det och bjuda på mindre omställningar.

Skadeläget inför söndagens match är i skrivande stund osäkert. Furkan Motori är tillbaka i fotbollsträning och är förhoppningsvis redo inom kort. Salif Camara Jönssons eventuella närvaro avgörs under helgens träningar. I övrigt är Anton Tideman avstängd efter tre gula kort.

- Det är alltid kul med ny match, särskilt nu när vi inte fick tre poäng med oss. Syrianska är en tuff motståndare, för när de väl gör bra prestationer så är de väldigt bra. Det gäller att vi verkligen kommer upp i nivå, avslutar Magnus Andersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 31 augusti, 2017
Kategori: A-lag