Fotograf: Björn Sandberg

Så är det då äntligen dags för årets match på Vångavallen!
Trelleborgs FF tar emot Helsingborgs IF, ett kokhett derby inför ett närmast fullsatt Vångavallen. Matchen har avspark 19:00.

På måndagen var över 3100 biljetter sålda och just nu tar Vångavallen 5500 personer. De biljetter som är kvar väntas bli sålda under matchdagen. Har du inte säkrat din plats så är det verkligen dags. Läs om hur du köper biljett och annan publikinformation här.

Vi uppmanar alla som ska till Vångavallen att komma i väldigt god tid.

- Det är ju klart att det känns lite extra i magen inför denna matchen. Men man kan se det så här också, denna matchen betyder inte mer än någon annan match i serien. Det är fortfarande oerhört tight vid våra platser och denna matchen handlar om vem som kommer få ett litet försprång inför slutspurten, säger Patrick Winqvist inför derbyt hemma mot Helsingborgs IF.

Både Trelleborgs FF och Helsingborgs IF har chans på kvalplatsen mot Allsvenskan. Vinner hemmalaget går man upp på kvalplatsen.
Helsingborgs IF har en mindre poäng och når inte upp till kvalplatsen även om de vinner.

- Den stora pressen ligger på HIF, de måste prestera. Vi har smugit oss fram i serien och har ett gynnsamt läge. Vi är stabila, trygga och lugna i vårt spel. Sen kan man ju tycka att vissa matcher är viktigare än andra. Vi är tillfreds med vår situation, men skulle HIF förlora så vet de att vi och Falkenbergs FF sticker ifrån.

Senast lagen möttes var i premiären i Superettan. På ett välfyllt Olympia fick vi se Helsingborgs IF vinna med matchens enda mål. Målskytten då, Jesper Lange, är borta resten av säsongen på grund av skada.
Trelleborgs FF kräver revansch från den matchen.

- Ja, nu är det vår tur att få ett skitmål och vinna med 1-0. Det har faktiskt inte hänt i år - ännu.

Läs intervju med formstarka Dino Islamovic inför matchen här.

Med sex segrar på de sju senaste seriematcherna är TFF ett av superettans formstarkaste lag. Sydskåningarna är svårslagna, och med en förmåga att avgöra matcher i slutskedet visar man att man har en vilja - blå som stål.

Matchen har avspark klockan 19:00 på vackra Vångavallen i Trelleborg. Kom i väldigt god tid till matchen, avnjut ett grillspett, grillad korv eller något annat gott från våra kiosker på Vångavallen.

Trupp:
Marko Johansson, Fredrik Persson, Rasmus Fridolf, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Jacob Palander, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Albin Nilsson, Johannes Johansson, Zoran Jovanovic, Kristian Haynes, Mattias Håkansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Robin Nilsson, Salif Camara-Jönsson, Marcus Pode, Dino Islamovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 augusti, 2017
Kategori: A-lag