Fotograf: Björn Sandberg

Mållös i åtta superettanmatcher i rad, men nu har Dino Islamovic väckt liv i målskyttet. Först två mål mot Norrby och sedermera ett mål mot Gefle. Formen är på uppåtgående för anfallaren.

- Klart det är skönt att göra mål, säger Islamovic. Sen har jag ändå känt att jag har gjort bra matcher och legat bakom många mål. Det viktigaste för mig är att vinna, men det är alltid kul att göra mål.

Det gick nästan att ta på glädjen, eller kanske än mer lättnaden av att bollen äntligen satt i nätmaskorna, när Islamovic satte 3-1 mot Norrby för snart två veckor sedan. Med ett kraftigt hopp upp i luften och ett glädjevrål firade han att måltorkan var över.

- Det har inte varit tungt, det var mer att det bara var skönt att göra mål. Mitt jobb är att göra mål, men jag tror inte att man ska fokusera för mycket på att man måste göra mål. Man ska bara spela sitt spel.

Efter två matcher på fyra dagar under förra veckan fick TFF-truppen träningsledigt under fredagen och lördagen. Dino Islamovic känner sig personligen fräsch i kroppen.

- Det känns bra faktiskt. Eftersom vi fick två dagars ledigt har jag hunnit återhämta mig ganska bra, så det ska inte vara några problem inför imorgon

Med sex segrar på de sju senaste seriematcherna är TFF ett av superettans formstarkaste lag. Sydskåningarna är svårslagna, och med en förmåga att avgöra matcher i slutskedet visar man att man har en vilja blå som stål.

- Vi känner oss jättestarka faktiskt. Kollar man matchen mot Gefle så är det ingen bra match egentligen, men jag hade ändå känslan under matchen att vi kommer att vinna. Vi bara tog det lugnt, sen när vi fick chansen så gjorde vi mål. Det är ett tecken på att vi är ett bra lag att vi kan vinna även när vi spelar dåligt.

Matchen mot Helsingborg betraktas på förhand som årets match på Vångavallen. Över 3 000 biljetter är under måndagen sålda och TFF kommer således nå sin bästa publiksiffra på flera år.

- Många har sett fram emot denna match ganska länge, och nu är den här. Det kommer komma mycket folk, även vänner och familj, så det är lite extra taggning.

Samtidigt menar Islamovic att spelarna inte får fokusera för mycket på allting runt omkring. Fokus måste ligga på att göra en god insats.

- Så klart är det speciellt, men samtidigt är det bara en match. Det blir lite viktigare för att det är derby, men vi måste gå in och hantera det som vanligt och ta tre poäng som alltid när vi spelar hemma. Vi får inte bli för stirriga, utan ta det lugnt och njuta av matchen. Gör vi vårt jobb så vinner vi.

Vilken matchbild förväntar du dig imorgon?

- Jag tror det kommer bli en bra fajt. Sen tror jag också att vi kommer ha mycket boll, vad jag förstått så är de ett omställningslag. Det är viktigt att vi inte tappar boll i fel lägen, och även vara skickliga de gånger vi tappar bollen, för det kommer vi göra någon gång.

Helsingborgs IF har gjort blandade resultat efter sommarens uppehåll. Senast hemmavann laget efter sent avgörande mot GAIS, men dessförinnan hade man tre raka matcher utan seger. HIF är dock i högsta grad med i kampen om kvalplatsen till allsvenskan.

- Det är klart det blir lite som en sexpoängsmatch. Det är en jätteviktig match, men man ska inte glömma bort att vi har nio matcher kvar efter det. Oavsett vad som händer imorgon så kommer vi vara med i racet. Vi ska inte sätta för mycket press på denna matchen, vi ska bara ut och köra.

Vad ska ni tänka på imorgon för att lyckas?

- För det första så klart att alltid gå in och ge hundra procent, om man ger hundra procent kommer resten att komma. Jag tror det kommer att bli en match med mycket boll för oss, och då handlar det om att ta hand om bollen och låta dem springa. Vi ska ha en bra rörelse och ställa frågor till dem hela tiden och vara hårda i närkamperna, för det kommer att smälla imorgon.

Trelleborgs FF – Helsingborgs IF har avspark imorgon tisdag kl 19:00 på Vångavallen i Trelleborg. Förhoppningsvis blir det nya glädjevrål för Islamovic då.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 28 augusti, 2017
Kategori: A-lag