Fotograf: Björn Sandberg

Mitt i superettans toppstrid går TFF imorgon in i Svenska Cupen. Bortamötet med Assyriska IF i Norrköping blir avgörande för om sydskåningarna når gruppspelet för andra året i följd. Patrick Winqvist klargör att det är en av årets viktigaste matcher.

- Det är jätteviktigt att försöka vinna matchen, säger TFF-tränaren. Det kommer att göra mycket inför nästa år, det är väldigt stor skillnad på när man inte är med i gruppspelet. På pappret är det en lätt match, men man ser nu när man följer de andra matcherna att det inte är så. Det krävs enormt mycket av spelarna för att förstå detta.

Hur ska ni spela för att vinna imorgon?

- Vi ska spela enkelt och inte konstra till saker och ting. Man ska inte spela annorlunda för att man möter detta laget, jämfört med hur man spelar andra matcher i superettan. Det är viktigare att fortsätta jobba på det sätt som vi gjort den senaste tiden, så får vi försöka göra ett par grejer under matchen av yppersta kvalitet, så att vår högstanivå ligger högre än motståndarnas.

Winqvist har skaffat sig en del kunskap om Assyriska IF, som för närvarande är fyra från slutet i division två södra Svealand. Däremot har tränartrojkan inte förberett truppen med filmklipp som man normalt gör i serien.

- Det har handlat om att skapa en bild om vad de är bra och dåliga på, och hur vi ska spela mot dem, säger Winqvist. Det är mycket upp till hur bra vår prestation blir. Det ska inte spela någon roll hur bra de är om vi gör en prestation som är tillräcklig.

TFF kom hem från Gävle vid lunchtid igår. Idag har laget hunnit med ett träningspass på Vångavallen innan man imorgon åker upp mot Östergötland. Trots tufft matchande finns där inget utrymme för vila. TFF kommer ställa en stark elva på banan.

- I princip ett så starkt lag vi kan, utifrån dagens status. Nu är detta den viktigaste matchen, den är viktigare än Helsingborg på tisdag. Förlorar vi denna så är det inget bra läge.

Robin Nilsson har ont i hälsenan efter Gefle-matchen och kommer inte till spel, likaså Erik Andersson som enligt reglerna för korttidslån inte får spela för TFF i Svenska Cupen. Jacob Palander och Furkan Motori är fortsatt indisponibla, även om den sistnämnde var tillbaka i fotbollsträning idag. Fyra spelare från U19 är uttagna i matchtruppen.

Matchen går av stapeln imorgon torsdag kl 17:30 på Mamre IP.

TFF:s trupp till matchen:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Rasmus Fridolf, Johannes Johansson, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Alexander Blomqvist, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Mattias Håkansson, Marcus Pode, Dino Islamovic, Zoran Jovanovic, Haris Brkic, Felix Hörberg, Noah Christoffersson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 23 augusti, 2017
Kategori: A-lag