På måndagskvällen tog Trelleborgs FF revansch på Gefle IF efter att man besegrat dem i deras hemmaborg Gavlevallen.
Matchen slutade 2-1 till Trelleborgs FF efter mål av Dino Islamovic och Alexander Blomqvist.

Det vinnande målet nickade Alexander Blomqvist in med mindre än tio minuter kvar av matchen. På stopptid hade Gefle IF gyllene läge att kvittera matchen, men Christian Ljungbergs skott räddades av en storspelande Marko Johansson i TFF-målet.

Segern betyder tre nya blytunga poäng för Trelleborgs FF. De tre poängen betyder i sin tur att man återtar kvalplatsen mot Allsvenskan.

- Vi har vunnit sex av de sju senaste matcherna, det är inte många lag som klarar av att göra det, säger Patrick Winqvist som självklart var nöjd efter segern.

- Det här laget har sån bra moral. Vi slet hårt idag med att vinna kamperna i de båda straffområdena, det var lite av taktiken idag. Alexander Blomqvist visar vägen med att rensa bra och göra avgörande målet. Vi var inte helt nöjda i paus och gjorde vissa korrigeringar.

När lagen möttes i juni så ägde Trelleborgs FF stora delar av matchen, men sänktes då av ett ynka Gefle-mål.

På måndagen såg det annorlunda ut. Det var två formstarka lag som möttes på Gavlevallen, två lag som kämpar runt helt olika streck i serien.
Gefle IF som ligger sist i Superettan visade upp att de är bättre än vad tabellen visar. De visade stundtals upp fint spel och ägde stora delar av första halvlek.

Trelleborgs FF hade inte särskilt mycket att säga till om i början, men växte in i matchen.

I andra halvlek tog Trelleborgs FF ledningen genom Dino Islamovic. Dino gjorde därmed sitt tredje mål på två matcher.

Glädjen varade dock inte särskilt länge utan Gefle IF kvitterade bara några minuter efter TFFs ledningsmål, det genom ett vackert anfall - avslutat av deras nye norrman Bajram Ajeti.

Sedan stod matchen och vägde. Men Trelleborgs FF visade då upp vilja - blå som stål.

I slutet av matchen hittade Trelleborgs FF rätt mer och mer med sina passningar framåt. Med mindre än tio minuter kvar av matchen slog Erik Andersson ett perfekt inlägg som Alexander Blomqvist kraftfullt nickade i mål. 2-1.

På tilläggstid höll segern sen på att försvinna ur TFFs grepp. Christian Ljungberg i Gefle IF tog ner bollen i TFFs straffområde och skickade iväg ett hårt skott som Marko Johansson gjorde en riktig fantomräddning på. En räddning som visade sig vara värd - tre poäng.

- Trelleborgs FF är fruktansvärt bra när matcher står och väger i slutet. Vi är stolta över den här prestationen och poängen.

- Jag har längtat efter att Marko ska få göra en sån här stor skillnad i en match. Han räddar tre poäng poäng till oss, en avgörande räddning.

Tre poäng borta mot Gefle IF och revansch. Måndagskvällen slutade lyckligt. Nu stundar ett ruskigt hett Skånederby hemma mot Helsingborgs IF. Läs om biljettinformation här.
Men före Skånederbyt väntar en annan viktig match - Svenska Cupen borta mot Assyriska IF i Norrköping. En match som spelas redan på torsdag klockan 17:30 på bortaplan.

- Vi njuter lite ikväll, sen kör vi hårt. Nu är allt fokus på cupmatchen på torsdag i Norrköping. Det är en fruktansvärt viktig match för framtiden. Vi kan inte tänka på derbyt än, avslutar Patrick Winqvist.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 76), Robin Nilsson (ut 86), Erik Andersson, Marcus Pode (ut 73) - Dino Islamovic, Zoran Jovanovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Albin Nilsson (in 76), Rasmus Fridolf, Kristian Haynes (in 73), Haris Brkic, Johannes Johansson (in 86).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 augusti, 2017
Kategori: A-lag