Fotograf: Björn Sandberg

Tolv raka segrar, där har ni Trelleborgs FFs damers facit än så länge i deras Division 3 Sydöstra.

Den tolfte segern togs på söndagseftermiddagen då serietrean Sjöbo IF kom på besök.
Matchen slutade 3-0 till hemmalaget efter mål av Annelie Nilsson, Caroline Williamsdotter och Sally Le Grand.

- Vi spelar inte riktigt bra idag, men vi vinner och det är starkt. Vi klagar inte, folk tror lite att vi ska göra tio mål varje match nu. Men så funkar inte fotboll, jämför man motståndarna så lär de sig mer och mer om hur vi spelar. Många tittar på oss, de gör allt för att hålla tätt. Vi får jobba för det idag, säger huvudtränare Mats Nielsen efter matchen mot Sjöbo IF.

Senast lagen möttes så var det på en bedrövlig gräsmatta på Sjöbo IP. Den matchen var en jämn historia trots att slutresultatet slutade på 5-1.
Sjöbo IF är det lag med Janstorps AIF som gett Trelleborgs FFs damer störst motstånd i matcherna och de spelade smart på söndagen.

- Det var en konstig match kan man tycka. De spelar ju med nästan en fembackslinje mot oss, där fyra är backar och en libero så kallat. De punktmarkerade våra anfallare, något vi inte hade räknat med - inte beredda på.

- Vi fick inte riktigt grepp om det inledningsvis, men, vi är ju det bättre laget så då kommer målen. Vi har ett antal fler chanser som vi hade kunnat göra mål på. Men, konstig match och vi är inte riktigt igång efter uppehållet. Finns lite till att hämta.

Första målet i matchen gjorde Annelie Nilsson en bit in i första halvlek, ett skott utifrån som den duktiga Sjöbo-målvakten annars var nära att rädda.

TFFs damer hade flertalet chanser att utöka ledningen i första halvlek, samtidigt som Sjöbo IF hotade med farliga kontringar.

I andra halvlek tog hemmalaget över mer och mer och rättvist kom också 2-0 genom Caroline Williamsdotter och sedan också 3-0 genom Sally Le Grand.
Det kunde och kanske borde blivit större siffror, men en duktig Sjöbo-målvakt och ett vilt kämpande försvar höll siffrorna nere.

- Vi ska komma ihåg att Sjöbo IF är ett bra lag, det var inte så länge sedan de spelade Division 1. Skulle väl nästan vilja säga att under andra halvan att de kanske också klipper Janstorps AIF. Verkar lite starkare här nu i andra halvan. Inget dåligt lag, de var bra när vi mötte dem i Sjöbo - men nu är de också bättre.

I nästa omgång åker TFFs damer till årets längsta bortamatch. Den matchen spelas på den smått heliga Mikaeli-lördagen klockan 13:00 borta mot Sankt Olofs IF/ Kiviks AIF. I våras när lagen möttes slutade det med TFF-vinst - 13-0.

- Sankt Olofs IF/ Kiviks AIF borta, det är långt, men det får vi ta, avslutar Mats Nielsen med ett leende.

Tolv raka segrar i Division 3 Sydöstra än så länge. Målskillnad 74-8. Man leder serien sex poäng före Janstorps AIF. Sex matcher kvar och TFFs damer springer med raketfart mot serieseger.

Se hela tabellen i damernas Division 3 Sydöstra här.

Matchen mot Sjöbo IF är den andra matchen efter sommaruppehållet, den första spelades mot Spjutstorps IF borta vilken man vann, med 5-0.

Trupp i matchen mot Sjöbo IF:

Emy Alerskans, Caroline Williamsdotter, Malin Bengtsson, Jonna Hansson, Emilia Olsson, Sofie Janstad, Felicia Miller, Sofie Nielsen, Sofie Alerskans, Sandra Nilsson, Ebba Lensinger, Jenny Lundahl, Annelie Nilsson, Filippa Dahlgren, Sally Le Grand, Emmy Le Grand.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 20 augusti, 2017
Kategori: A-lag