Fotograf: Björn Sandberg

Många TFF-anhängare blev oroliga när Salif Camara Jönsson liggandes i gräset tecknade för byte tidigt i matchen mot Norrby. Nu ger skyttekungen lugnande besked. Gårdagens röntgen konstaterade en inflammation i fästet mellan vaden och hälsenan, men ingenting är av.

- Det är egentligen det bästa beskedet jag kunde få, säger han. Det är ingen stor skada, lite rehab på detta, sen får man se hur snabbt det lägger sig.

Camara Jönsson har till och från känt sig öm i hälsenorna under de senaste åren, men det har inte varit värre än att han har kunnat spela. Känningarna i fästet med vaden blev ett faktum redan mot Degerfors, och mot Norrby blev de så kraftiga att han tvingades bryta.

Prognosen pekar nu på en till två veckors rehabilitering. Spel borta mot Gefle på måndag är helt uteslutet, däremot hoppas han vara redo till Skånederbyt mot Helsingborg.

- Det är klart att man gärna vill vara frisk till den matchen, men vi är ganska överens om att vi inte vill chansa. Det är bättre att se till att det blir helt bra.

- Både jag och laget är i en fantastisk form, men vi har spelare till att lösa det ändå, det visade vi sist, fortsätter han.

Hur är känslan i laget för tillfället?

- Allt som allt är det en väldigt bra känsla. Vi har vunnit fem av de sex senaste, så vi spelar med ett gott självförtroende. Vi är en ganska slimmad trupp, men vi är en stark trupp med många bra spelare. Vi har blivit stärkta av dessa vinster, och nu försöker vi arbeta som vi gjorde i division ett genom att ta en match i taget och prestera så bra som möjligt, avslutar skyttekungen.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 17 augusti, 2017
Kategori: A-lag