Fotograf: Björn Sandberg

Nu är Trelleborgs FF i allra högsta grad med i kampen om kvalplatsen till Allsvenskan. Efter att Trelleborgs FF manglat över Norrby IF hemma på Vångavallen med 5-1 på tisdagskvällen, ligger man på kvalplatsen till Allsvenskan.

När Salif Camara-Jönsson tvingades bryta matchen redan i den 15e minuten var där kanske några som var oroliga för målfabrikationen på Vångavallen.
Men Trelleborgs FF har en bred trupp med mycket kvalitet. När Salif gick ut, kom Kristian Haynes in.
Samtidigt gick Zoran Jovanovic upp i anfallet med Dino Islamovic, ett nytt radarpar var fött.

TFFs trollkarl nummer 1, Zoran Jovanovic, hade stundtals ordentlig lekstuga på Vångavallen mot Boråsarna. Det var också han som spelade fram till första målet i matchen som gjordes av Erik Andersson. Det var Eriks första mål i TFF-tröjan och vild glädje utbröt på ena långsidan.
Glädjen varade dock bara några sekunder, eftersom Norrby IF och Marcus Översjö kvitterade direkt efter.

Precis innan paus hade inhoppande Kristian Haynes ett skott tätt, tätt, utanför. Missad chans där, men TFF skulle göra fler mål lite senare.
Första halvlek var annars jämn.

Om första halvlek var jämn, så var den andra det - inte.
Trelleborgs FF var numret större än Norrby IF och Erik Andersson gav Trelleborgs FF ledningen åter efter att han skjutit in en frispark, via målvakt och stolpe i mål, 2-1 och efter det följde det en härlig målkavalkad av hemmalaget.

3-1 gjorde Dino Islamovic på en riktig strumprullare, snyggt framspelad av Zoran Jovanovic.

Om 3-1 var en strumprullare, så var 4-1 motsatsen. Zoran Jovanovic blev frispelad och ensam med målvakten lobbade han bollen i mål.

Dino Islamovic avslutade sedan målskyttet efter att han gjort 5-1 på straff, en straff som Albin Nilsson ordnat.

Norrby IF hade ingenting i andra halvlek och var knappt inne på TFFs planhalva.
Matchen blåstes av bara några sekunder in på övertiden.

- Varför ska vi släppa in mål och de ville inte släppa in fler mål. Varför fortsätta, matchen var ju avgjord. Vi tyckte att det fick räcka, sen tog domarna ett klokt beslut och blåste av matchen. Alla var överens om att vi spelade 90 minuter och några sekunder, sen fick det vara bra. Jag tyckte att det var ett jättebra beslut, säger Patrick Winqvist efter matchen.

Matchen slutade med en storseger för Trelleborgs FF, men i första halvlek var Norrby IF bra och gjorde det svårt för hemmalaget. I andra halvlek var det sedan klasskillnad.

- Min beskrivning av matchen är sådan att första halvlek så tycker jag att Norrby IF gör en hel del saker bra. Gör det svårt för oss, vi hade förberett oss på det och var införstådda med att det skulle bli den typen av match om de fick välja. Vi hanterar det bra, visst resultatet 1-1, men har chanser att kunna leverera en ledning i paus, så är det.

- Sen är där vissa situationer som vi behöver jobba med. Men, vi ska komma ihåg att det finns inga dåliga lag i denna serien. Vi fick en läxa av Norrby i Borås. Sen tycker jag att vi gör mer saker rätt, ju längre matchen lider. I andra halvlek tycker jag att det är en av de kvalitetsmässigt bästa halvlekarna vi gör. Vi spelar förnuftigt med våra värderingar, vi tar bra beslut och sen kan vi spela avslappnat. Vi gör inte avkall på något heller. Vi gör alltid jobbet färdigt idag och då visar vi en viss klasskillnad i den här matchen. Såklart att det hjälper med att bollen slinker in på frisparken.

Efter uppehållet har Trelleborgs FF spelat fem matcher, fyra av dem har blivit seger. Segern på tisdagskvällen gjorde så att Trelleborgs FF hoppade upp på kvalplatsen mot Allsvenskan. Men det är viktigt att behålla fokus.

- Vi koncentrerar oss på att göra vårt, nu har vi vunnit fyra av fem matcher. Spelade bra mot BP borta också. Vi gör saker och ting rätt nu här. Tiden talar för oss, vi tittar inte i tabellen - vi tittar bara på prestationen. Nu i nästa match är det Gefle IF och det kommer bli lika tufft som i alla de andra matcherna. Vi förbereder oss på det, vi går in i en tuff vecka. Allt blir dödsviktigt för spelarna här nu.

Nu väntar nästan en veckas vila innan nästa match i Superettan, borta mot Gefle IF. Efter det väntar en cupmatch och sedan skånederby mot Helsingborgs IF.

Salif Camara-Jönsson tvingades gå av matchen redan efter 15 minuter efter ömmande hälsenor.

Erik Andersson gjorde två mål i matchen, de två var också hans första i TFF-tröjan.

Lagom inför matchen blev det klart att de legendariska grillspetten var tillbaka på Vångavallen. Kanske att matchen var en grillspetts-effekt?
Tyvärr beskådade endast 965 personer matchen, en match som var värd mycket mer.

2015, när lagen möttes på Vångavallen slutade matchen 7-0 till Trelleborgs FF. Den matchen spelades faktiskt den 16 augusti.

På tisdagen den 15 augusti 2017 - slutade den 5-1.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 75), Robin Nilsson, Erik Andersson, Zoran Jovanovic (ut 78) - Salif Camara-Jönsson (ut 16), Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Rasmus Fridolf, Kristian Haynes (in 16), Haris Brkic, Johannes Johansson, Robin Jacobsson (in 75), Johan Brannefalk (in 78).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 15 augusti, 2017
Kategori: A-lag