Fotograf: Björn Sandberg

Sedan omstarten av Superettan har Trelleborgs FF spelat fyra matcher, av de fyra matcherna har man vunnit tre.
Vinst mot Degerfors IF borta, vinst mot IFK Värnamo, förlust mot serieledande IF Brommapojkarna. På torsdagskvällen vann man igen hemma mot Degerfors IF.

Matchen som slutade 2-1 till Trelleborgs FF avgjordes sent av Salif Camara-Jönsson. Innan dess hade Mattias Håkansson något turligt gett hemmalaget ledningen och Degerfors IF kvitterat i andra halvlek.

Mattias Håkansson gav Trelleborgs FF ledningen i den 37e minuten när han från sin högerkant vände snabbt och sköt. Bollen studsade via Degerforsspelare in i mål.

Merparten av de 1094 i publiken jublade åt hemmalagets ledning. En ledning som borde varit större än 1-0 i paus, eftersom TFF missade en dubbelchans några minuter från paus.
Salif Camara-Jönsson sköt hål i luften, sedan sköt Marcus Pode utanför.

Salif Camara-Jönsson skulle få ett läge till lite senare i matchen.

Degerfors IF skulle komma tillbaka och de fick till en kvittering genom Alexander Andersson, målet kom efter en snabb omställning av bortalaget. 1-1 i matchen. Degerfors IF hade annars inte många chanser i matchen och hade bara ett skott på mål som gick in.

Men med fem minuter kvar av ordinarie matchtid fick Salif Camara-Jönsson läget - och gjorde det han är bäst på, nämligen mål.
Han drev själv bollen fram till Degerfors straffområde och sköt ett välplacerat skott i målvaktens högra hörn. Otagbart för Jesse Öst i Degerfors-målet.
Efteråt sprang han och hela laget bort till True Blues och firade målet som skulle bli matchvinnande.

Matchen slutade 2-1 till Trelleborgs FF och blandar sig på riktigt in i striden om kvalplatsen.

- Bara att gratulera Trelleborgs FF till ytterligare en vinst mot oss i år. Alltid jobbig med förluster naturligtvis och känns tungt nu med. Vi har problem i första halvlek, jättesvårt att få igång oss och vårt passningsspel pressar ju Trelleborg i princip sönder i första halvlek. Vi är lite för bekväma och Trelleborg får styra första halvlek på ett ganska enkelt sätt och då är de svåra att ha och göra med, säger Stefan Jacobsson som är Degerfors tränare på presskonferensen efter matchen.

- Sen höjer vi oss i andra och på något sätt så börjar vi brotta ner dem och får lite kontroll, kan flytta upp lite. Jämnar ut matchen om man säger så utan att kunna skapa en massa chanser, men till slut helt plötsligt så får vi 1-1. Någonstans där så känns det som att vi har rätt bra kontroll på matchen och då blir man ju oerhört besviken när vi gör naiva felbeslut. Vi är för naiva vid deras 2-1-mål och springer bort oss. Camara-Jönsson får ju den chansen som han absolut inte ska få.

Patrick Winqvist höll med Stefan Jacobssons analys av matchen.

- Instämmer med Stefan här. Det är en klok analys och vi tycker att vi gör en bra första halvlek och vi tycker att vi borde skruvat på någon passning. Vi jobbar fortfarande hårt för att hitta den där öppnande passningen på rätt sätt. Tycker spelmässigt, både försvarsmässigt och anfallsmässigt så gör vi rätt. Sen samtidigt har Degerfors IF sett bättre ut i andra matcher därför får vi kanske också en lite lättare resa, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Men, sen tycker jag att där är en klar skillnad på andra halvlek. Vi mattas av litegrann och är lite mer defensivt balanserade och hade behövt mer tryck och stöd till Zoran och Salifs presspel. De är duktiga på att lösa upp det, även om de slarvar en del med passningar. En stund där är matchbilden inte bekväm för oss. Men så länge som man leder så får man leva med det.

Trelleborgs FF är starka i slutet av matcherna och i flera matcher har man avgjort. Senaste hemmamatchen mot IFK Värnamo påminde mycket om dagens match.

- Sen efter målet får man vara försiktig. Men vi hade Värnamo-matchen i minne och där var liknande matchbild. Vi leder i första halvlek, men släpper in ett 1-1-mål, men vi vet om att vi är väldigt starka i slutet av matcher. När det öppnar upp sig lite mer, idag är det ytterligare en sådan match. Salif behöver bara något läge, sen kan han avgöra. Det satt hårt inne och vi är oerhört tacksamma och stolta över poängen. Det är inte lätt, vi har tagit sex poäng mot Värnamo, vi har nu också tagit sex poäng på Degerfors och det är väldigt bra att ha med i kassakistan.

Dagens trepoängare mot Degerfors IF var viktig. Nu blandar sig Trelleborgs FF på riktig in i striden om kvalplatsen.

- Det var ett vägskäl idag, om vi skulle ställa frågan och vara med. Det lyckades vi med till slut, vi är oerhört tacksamma för det. Det är inte vilka lag som helst som tar sex poäng på ett bra Degerfors, definitivt inte.

Salif Camara-Jönsson har sedan länge varit ledare i Superettans skytteliga. Inför dagens match hade Richard Yarsuvat i Dalkurd FF kommit ifatt och båda låg på 13 gjorda mål. Men efter dagens fullträff återtar Salif Camara-Jönsson skytteligaledningen.

Redan på tisdag spelas Trelleborgs FF match igen och det är även det hemma på Vångavallen. Klockan 19:00 har matchen Trelleborgs FF - Norrby IF avspark.

Startuppställning:

Marko Johansson - Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 86), Erik Andersson (ut 76), Robin Nilsson, Marcus Pode - Zoran Jovanovic (ut 89), Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Albin Nilsson (in 89), Kristian Haynes, Dino Islamovic (in 76), Haris Brkic, Johannes Johansson, Johan Brannefalk (in 86).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 10 augusti, 2017
Kategori: A-lag