Fotograf: Björn Sandberg

En knäskada höll Albin Nilsson borta från spel i slutet på vårsäsongen. Nu har ytterbacken gjort tre raka matcher i TFF:s startelva, och formen är på uppåtgående.

- Nu mot BP tycker jag att det kändes rätt bra, förutom inläggsspelet då, säger han. Jag har lite kvar till jag är i den form jag hade i våras, men det blir bättre och bättre. Jag hoppas vara där inom kort.

Är kroppen helt hundra nu?

- Första matchen mot Degerfors var det inte bra, jag gick ut och spydde direkt när jag bytte. Nu mot BP kände jag mig pigg, så det hade inget med det att göra att jag blev utbytt. Fysiskt känner jag mig i bra skick. Jag har tränat på bra under skadeperioden, även om det är lite annorlunda när man spelar fotboll.

När trelleborgsff.se når Albin Nilsson under tisdagen har laget ledigt. Under onsdagseftermiddagen genomför man ett sista träningspass inför Degerfors, mindre än tre dygn efter förlusten i Stockholm. Det gäller att smälta nederlaget och snabbt ställa om för nästa uppgift.

- Jag har varit med och förlorat tidigare. Jag har spelat i Ängelholm i många år, då lär man sig sånt. Det brukar vara tungt samma dag och dagen efter. När man gjort en träning brukar man kunna släppa det ganska bra, det blir som ett avslut, sen går man vidare.

Det går dock inte att bortse från det faktum att TFF förlorade möjligheten att knappa in på HIF, eftersom Helsingborgslaget förlorade sin match i lördags.

- Det kändes surt, det får jag säga. Alla var medvetna om vilket läge vi hade där att ta in, sen någonstans kan man inte titta på tabellen för mycket. Man tjänar inte så mycket på det, även om det är svårt att undvika. Men det stör lite extra, det får jag säga.

Hur hanterar ni så kort återhämtning mellan matcherna?

- Träningarna blir inte så intensiva som annars, det blir mer att finslipa på det taktiska och återhämta kroppen. Det blir mycket mindre man trycker ifrån på träningarna. De flesta av oss har spelat tätt med matcher tidigare, så man känner sin kropp och vet vad man behöver. Jag brukar inte känna mig tröttare för att det är tätt, utan det tar man igen genom träna mer lågintensivt.

Torsdagens motståndare, Degerfors IF, stod för motståndet för blott ett par veckor sedan på Stora Valla. Då vände TFF på ett 2-0-underläge till bortaseger, 2-3.

- Degerfors är ett bra lag som vill spela fotboll. Jag var bara med en bit in i andra halvlek där uppe, och såg inte när vi vände, men det är något som gruppen har med sig. Det är helt klart en fördel att vi känner att vi var bättre än dem i den matchen.

Vad måste ni förbättra?

- Som vi såg mot BP måste det där lilla sista bli bättre, som exempelvis mitt inläggsspel och avgörande passningar. Vi har många perioder som är bra, jag tycker vi är minst lika bra som BP spelmässigt. Det är den där sista passningen och inlägget som måste upp för att vi ska kunna stänka dit dem.

Några sista tankar inför matchen?

- Jag känner att det ska bli kul att spela igen, det är alltid kul att spela på Vångavallen. Vi är starka hemma och vi slog dem borta. Det är positiva känslor vi kommer ha med oss inför matchen. Samtidigt har vi en revanschlusta från BP senast. Jag brukar alltid ha bra känslor när jag går ut och spelar match, och jag känner inget annorlunda nu, avslutar ytterbacken.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 9 augusti, 2017
Kategori: A-lag