Fotograf: Björn Sandberg

TFF har tre raka segrar i superettan. På söndag ställs laget mot suveränen Brommapojkarna på bortaplan. Förra omgångens matchvinnare Alexander Blomqvist anser att TFF gör framsteg som lag.

- Nu senast var kanske ingen av våra bättre matcher, men jag tycker absolut att vi tar steg, resonerar mittbacken. Vi för nästan varje match vi spelar, och man märker att motståndarna har ganska stor respekt för oss. Vi utvecklar vårt eget spel hela tiden.

Många motståndare backar hem och lämnar över kommandot till TFF. Blomqvist menar att det är en stor utmaning, som man samtidigt har rätt förutsättningar att hantera på ett bra sätt.

- Klart att det är stor skillnad jämfört med förra året när vi var nykomlingar. Vi har fått in spelare som är bra i de rollerna för att kunna föra spelet. Vi är ett bollskickligt lag, så det är inte mer än rätt att vi börjar ta över matcherna mer och mer.

Frågan är emellertid huruvida BP kommer ha för avsikt att överlämna taktpinnen till TFF på sin hemmaplan. Stockholmarna leder som bekant serien med fyra poängs marginal till andraplacerade Dalkurd, och med elva poäng tillgodo på TFF.

- Jag förväntar mig två lag som vill ta tag i bollen och styra spelet. Förhoppningsvis blir det en välspelad match med bra fotboll och att vi står som vinnare i slutet.

Varför är ni inne i en så positiv trend?

- Det är svårt att säga, men nu kanske vi har haft lite mer flyt än innan, för om man ser till matcherna så är det inga jättebra matcher. Mot BP gjorde vi en bra match, men både Degerfors och Värnamo kunde ha gått hur som helst. Så lite flyt, och sen fortsätter vi hela tiden tro på det vi gör, och det ger utdelning i slutändan.

På vilket sätt upplever du att ni har haft flyt?

- Ser man förra matchen så gör vi mål på två fasta situationer, men det är också en del av fotbollen. Vi har kanske inte haft turen i sig, men bollarna har studsat vår väg. Sen tycker jag ändå att vi har förtjänat de poäng vi har fått, det är inte så att motståndarna har varit bättre än oss, men vi vet att vi kan komma upp mer i nivå.

Det är blott knappt sex veckor sedan lagen möttes på Vångavallen i Trelleborg. Då övertygade som bekant hemmalaget och vann med 3-1.

- Vi fick väl ganska bra tryck på dem från början. Vi vågade vara modiga och pressade ganska tidigt så de inte fick tid på sig att spela, för då är de skickliga. Vi ska vara modiga och trycka på dem tidigt om vi får läge till det.

Har ni ändock mer respekt för att möta BP än för ett mittenlag som exempelvis Värnamo?

- Njae, klart man kollar lite i tabellen innan vi ska möta ett lag, men som vi vet kan alla slå alla i denna serien. Vi har respekt för alla lag, men möter man serieledaren borta kanske man får gå in med mer underdog-stämpel.

Med fjorton matcher kvar att spela parkerar TFF på fjärde plats i tabellen. Helsingborg är fyra poäng före på kvalplatsen, och Blomqvist tror att TFF kan komma ikapp.

- Det tror jag absolut, men det är lite upp till oss själva. Vi ska möta alla lag som ligger före oss en gång till. Det handlar om att göra bra matcher mot konkurrenterna där uppe så ska det nog kunna bli bra. Samtidigt kan alla vinna mot alla i denna serien, så det kommer bli tufft. Vi får kämpa in i slutändan för att hålla det möjligt.

TFF spelade två matcher i Stockholm under fjolåret (Frej och AFC) och kammade då hem full pott. Förhoppningsvis fortsätter laget visa att man är svårslaget i huvudstaden. 


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 4 augusti, 2017
Kategori: A-lag