Fotograf: Björn Sandberg

Ett ungt TFF-lag fick sig en lektion i U21-serien på ÖIS-gården under tisdagskvällen. Hemmalaget segrade slutligen med 4-0.

TFF mönstrade ett lag med en bladning av spelare från U16, U17 och U19 och hade svårt att matcha ett klart mer rutinerat ÖIS-lag. Hemmalaget hade flera A-lagsspelare i startelvan, däribland Daniel Sliper som avgjorde gårdagens superettan-möte med Norrby på Gamla Ullevi.

- Vi hade det rätt kämpigt, konstaterar Hasse Mattisson, som coachade för dagen. De hade ett stort bollinnehav och vi fick springa och jaga mycket. När vi väl hade bollen var det många trötta ben och huvuden och vi fick inga långa anfall. Samtidigt hade de bra utdelning på sina avslut, det var inte så att de bombarderade Phelix (Nilsson) i mål.

Örgryte tog ledningen i den 17 matchminuten innan man åtta minuter senare ökade på till 2-0, vilket också blev halvitdsresultatet. I inledningen på den andra halvleken fortsatte målen komma med kort tidsintervall, 3-0 i den 49 och 4-0 i den 51. TFF kunde aldrig hota ett klart starkare Örgryte, som därmed tog en välförtjänt seger i sista omgången av U21-superettan.

- Det är lite för stor skillnad, men jag ska ändå ge cred till alla spelare. Är man 01:a och spelar sin första U21 så gör man det riktigt bra, man tar uppgiften på allvar och försöker göra allt rätt.

Hasse Mattisson visste förutsättningarna redan i förväg. TFF skulle komma att ställa ett ungt och oerfaret lag på banan då A-laget är på väg in i en tuffare period med matcher, samtidigt som truppen blivit tunnare och innehar några skador. Såväl U17 som U19 hade allsvenska matcher i söndags, och hade därmed inte sina starkaste spelare tillgängliga för match ikväll.

- Vi fick en lektion. Jag hoppas man tar lärdom av hur viktigt det är följa organisationen och göra jobbet när man inte har bollen. Gör en två spelare inte jobbet så blir de andra straffade direkt. Det blev tydligt emellanåt. Målen kom tätt och förutom dem så kom de inte in i straffområdet, det är jag mest nöjd med. Det är tecken på att vi har en bra organisation, men någon gång misslyckas vi och då blir man straffad av ett de bättre lagen.

En tidigare framflyttad match mot just Örgryte är den enda som återstår av årets U21-serie. Matchen går av stapeln den 16 augusti på Vångavallen.

TFF:s startelva:

Phelix Nilsson - Erik Cederberg, Filip Månsson, Melvin Mattisson, Gabriel Norén - David Javerud, André Andersson, Oskar Malmgren, Edrisa Jallow – Dennis Werngren, Amin Sarr

Avbytare:

Joel Celik, Giovanni Leon, Linus Lundqvist Felgenau, Elliot Sandström


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 1 augusti, 2017
Kategori: A-lag