Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen tog Trelleborgs FF tredje raka segern i Superettan efter att man besegrat IFK Värnamo hemma på Vångavallen.
Matchen som slutade 2-1 till Trelleborgs FF hade två något ovana målskyttar, Magnus Andersson och Alexander Blomqvist. Båda målen kom vid fasta situationer.

Trelleborgs FF började bra och hade flera riktigt bra målchanser under första 20 minuterna, bland annat genom Zoran Jovanovic och Kristian Haynes.
IFK Värnamo jobbade sig in i matchen, men TFF skulle gå till paus med ledning.

En frispark från Anton Tideman letade sig fram till Magnus Andersson som petade bollen in i mål. En ledning som hemmalaget alltså tog med sig in i paus.

I andra halvlek var IFK Värnamo bättre och under en stund var de det bättre laget.
Melvin Fritzell kvitterade sedan i andra halvlek för IFK Värnamo. Känner ni igen namnet så är det inte så konstigt, eftersom Melvin spelade några U21-matcher med Trelleborgs FF under 2016.

Men Trelleborgs FF skulle dra det längsta strået.

Det var en fast situation som gav Trelleborgs FF ledningen i första halvlek. Det var också en fast situation som skulle avgöra mötet på Vångavallen.
Efter en överlång hörna sköt Kristian Haynes in bollen mot straffområdet, bollen som gick som en flipperkula hamnade vid Alexander Blomqvists fötter och - 2-1 från nära håll!

Trelleborgs FF borde sedan även gjort 3-1 på en fast situation. Efter att Marcus Pode blivit nerdragen i motståndarnas straffområde blåste domaren straff till hemmalaget. En straff som Kristian Haynes missade.

- Över 90 minuter är TFFs seger rätt. Vi är rent ut sagt bedrövliga de första 20 minuterna. Vi ser trött ut från start och springer inte. Startar matchen helt fel och är inte med, men sen är det jättelätt att säga att vi var dåliga. Finns ju en motståndare också - och visst är TFF bra. Som gör oss och hjälper till att göra oss dåliga, säger Christian Järdler som är IFK Värnamos tränare efter matchen.

- Vi måste kunna springa, ta dueller och vara med. Det har inget med motståndarlaget att göra, det är vi själva. I den perioden kan TFF mycket väl göra mål. Vi tar oss lite i sista delen, men TFF klart bättre. Vi får tyvärr inte 0-0 med oss i paus, utan TFF tar ledningen rättvist. Men sen tar vi oss i andra halvlek och får ett mål gratis, men tar fighten och börjar springa. Där efter är matchen fullt jämn, kanske att den till och med slår över till vår fördel och vi är lite bättre. Det känns jämnt, men fotboll handlar om att göra mål och TFF har fler målchanser vilket gör att de är farliga. Deras 2-1-mål bör vi kunna försvara oss mot. Tungt såklart.

Efter vinst 3-1 mot IF Brommapojkarna och 3-2 mot Degerfors IF följde alltså Trelleborgs FF upp med 2-1 mot IFK Värnamo.

- Det var en bra analys av Christian, inget att säga om det. Vi är stolta över att kunna få ihopa det för tredje matchen i rad. Tre vinster i följd har vi inte satt ihop i Superettan innan. Det är inte enkelt att vinna fotbollsmatcher, även när man tycker att man gör allt rätt i första halvlek och får matchen dit vi vill. När vi sätter högre fart och får ut passningarna så får vi matchen dit vi vill, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Märkligt med fotboll att man sätter ihop bra målchanser, fina anfall, men sen gör man mål på fasta situationer som där egentligen bara bollen trillar ner. Så jäkla märkligt är fotboll ibland, man kan slita med allt bra och sen sånt som gör att vi går in i paus med 1-0. Visserligen så hade vi en god känsla ändå, med matchbilden och resultatet. Vi har ofta inte haft båda delar.

- I andra halvlek så tycker jag att IFK Värnamo är strået vassare än oss i perioder. Vi sliter rätt så rejält i andra halvlek i spelet, däremot så skyddar vi vår box på ett bra sätt och de kommer inte in och får avsluta i boxen. Skyddar boxen bra, men vill fram med spelare lite mer. Vi hanterar deras hörnor bra och vi har säkert en 20 hörnor mot oss i de två senaste matcherna. Det är mycket att hantera.

Matchen avgjordes på fasta situationer. En frispark i första halvlek, en hörna i andra. Det hade också kunnat bli mål på straff.

- I slutet öppnar matchen upp sig och det gör många matcher. Står och väger, vi väntade på att matchen skulle öppna sig. Som tur är, så är det vi som får chansen - åter på en fast situation. Det är riktigt där, bollen bara dimper ner framför Alex fötter och han bara rakar in den. Nu avgjorde vi på två fasta idag och - det skulle blivit tre fasta. Vi skulle stängt matchen där efter en bra omställning. Sen lever matchen in i slutet.

- Vi inkasserar tre poäng och är jäkligt stolta och nöjda över det. Finns inga lätta matcher, och den här matchen är en sån match där man lätt kan ta för givet att man ska vinna.

Tre nya poäng och samtidigt i de övriga matcherna vann IK Frej överraskande mot IF Brommapojkarna och Dalkurd FF fick bara 1-1 mot Degerfors IF. Det innebär att Trelleborgs FF knaprar in på topplagen.

Salif Camara-Jönsson saknades i matchen eftersom han fått ledigt för att gå på bröllop.
Både Erik Andersson och Fredrik Persson tvingades lämna återbud på grund av sjukdom under lördagen.
Merlin Nuhanovic kallades då in som reservmålvakt.

Bara 967 personer hade tagit sig till Vångavallen på lördagen, Trelleborgs FFs tredje raka seger i Superettan hade förtjänat mer.

Tre raka segrar och gott självförtroende. I nästa omgång åker Trelleborgs FF till Grimsta IP och möter med serieledande IF Brommapojkarna.

Startuppställning:

Marko Johansson - Albin Nilsson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Mattias Håkansson (ut 87), Robin Nilsson, Kristian Haynes, Marcus Pode - Zoran Jovanovic, Dino Islamovic (ut 79).

Avbytare:

Merlin Nuhanovic, Haris Brkic, Johannes Johansson, Robin Jacobsson, Johan Brannefalk (in 87), Furkan Motori (in 79).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 29 juli, 2017
Kategori: A-lag