Fotograf: Björn Sandberg

Omgång 16 av Superettan sparkar igång på lördagen. Trelleborgs FF tar på lördagseftermiddagen emot IFK Värnamo, med avspark 16:00 hemma på Vångavallen.

- IFK Värnamo är ett bra lag, men samtidigt är vi bra också. Vi har all respekt för IFK Värnamo, men det är ett hanterbart motstånd. Vi har en bra svit mot dem och vi har inte förlorat mot dem på ett tag. Men vi måste göra vårt och spela vårt spel först och främst, säger Patrick Winqvist inför morgondagens match hemma på Vångavallen.

- Det är ett lag som försöker spela hela tiden, spela sig ur situationer. De har tagit fler poäng på bortaplan än hemmaplan och vann borta mot Syrianska senast, där de gjorde en bra insats. Även om några av målen kom sent i halvlekarna.

Båda lagen kommer från matcher där man vänt underläge till vinst. IFK Värnamo vände mot Syrianska och Trelleborgs FF vände mot Degerfors IF. Det är två lag med gott självförtroende, så det är bäddat för en trevlig fotbollslördag på Vångavallen i Trelleborg.

Hur man ställer upp imorgon vill inte Patrick Winqvist avslöja. Men Mattias Håkansson som avgjorde mot Degerfors i senaste matchen och Furkan Motori som spelade fram till Salif Camara-Jönssons mål, knackar båda på dörren till startuppställningen.

- Vi har några killar som gjorde bra ifrån sig mot Degerfors och några som gjorde bra ifrån sig i veckan i U21. De ställer frågor och visar att de på allvar är att räkna med.

Vi minns gärna förra matchen lagen spelade, då Trelleborgs FF vann med 4-0 uppe i de småländska skogarna, alla mål gjorda av Salif Camara-Jönsson.

Matchen Trelleborgs FF - IFK Värnamo har avspark 16:00 på Vångavallen i Trelleborg.

Välkomna!

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Albin Nilsson, Anton Tideman, Johannes Johansson, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Robin Nilsson, Furkan Motori, Mattias Håkansson, Haris Brkic, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 juli, 2017
Kategori: A-lag