Fotograf: Björn Sandberg

TFF:s U21-lag vann under tisdagskvällen med 1-0 mot IFK Värnamos dito på Vångavallen. Kristian Haynes, som coachade TFF tillsammans med Magnus Andersson, var nöjd med lagets insats.

- Det var en väl genomförd match, säger han. Vi har svajat i vissa matcher, men här driver vi på hela tiden även efter att vi har tagit ledningen.

Sex av elva startande TFF-spelare tillhör A-truppen, resterande platser fylldes ut av duktiga och lovande spelare från U19. Gästerna mönstrade också en stark startelva innehållande flera spelare med erfarenheter från superettan.

Noah Christoffersson gav hemmalaget ledningen efter tio femton minuter. TFF hade sedan bra kontroll på matchen ända till domaren blåste av. Kristian Haynes menar att hemmalaget var närmare 2-0 än vad gästerna var 1-1.

- Det är så här det ska funka med U21. A-spelarna tar ansvar och är drivande i arbetet under match och U19 fyller på. Det blir en lättare resa för dem att hoppa in när vi får med oss A-spelarna på ett bra sätt som vi fick idag.

Kristian Haynes menar att A-spelarna stod för fina prestationer och stärkte sina chanser till att få starta i superettan.

- Vi har pratat mycket om hur de ska tänka i U21. Jag sa det till Furkan och Håkansson efter att de gjorde bra inhopp senast, nu gäller det att fortsätta knacka på dörren och det är det ni kan påverka själva. Det ökar också chanserna till spel att man presterar när man får chansen. Jag tycker att de följer upp idag och fortsätter. Vi är ganska tunna i numerär i truppen, det kan räcka att en är borta för att man ska spela och starta. Det är viktigt att de levererar.

Knackar U19-spelarna på dörren och visar att de är redo för nästa steg?

- De visar ändå att där är ämne, jag tycker att de är bra. Fördelen med de här är att de flesta av dem har nästa år som juniorer också. Det är den här miljön de ska komma och spela i, med motiverade A-spelare. Sen är det så klart en resa man ska göra, det ska man veta när man ska ta klivet, men det här är en bra mellanstation. De gör det bra.

TFF kan lägga en lyckas U21-match till handlingarna. Till skillnad från en del andra matcher i U21-serien höll man en bra nivå över 90 minuter, vilket låg som grund för tre poäng.

- Det har svängt rätt mycket de andra matcherna, då har vi tappat i kvalitet när vi har tagit ledningen, men här är det bra. Vi sätter ihop ett försvarsspel som är bra, och ett anfallsspel som är bra och som vi kan bygga vidare på. Idag skickar spelarna bra styrkebesked till truppen, det är så konkurrens ska funka, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match för TFF i U21-superettan är också den sista för säsongen. Matchen spelas mot Örgryte borta och den äger rum den 1 augusti.

TFF:s startelva:
Fredrik Persson - Johannes Johansson, Robin Jacobsson, Rasmus Fridolf, Ludvig Johansson - Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Haris Brkic, Furkan Motori - Noah Christoffersson, Mathias Blomberg

Avbytare: André Andersson, Felix Hörberg, Oskar Malmgren, Alexander Engbe, Merlin Nuhanovic, Filip Månsson.

Samtliga spelare på bänken, bortsett från målvakten Nuhanovic, fick hoppa in under matchens gång.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 25 juli, 2017
Kategori: A-lag