Fotograf: Björn Sandberg

Äntligen är uppehållet över, imorgon startar Superettan igen!

På lördagen startar Superettan igen - efter ett ca månadslångt uppehåll. För Trelleborgs FFs del är det en tuff bortamatch på klassiska Stora Valla mot Degerfors IF.

- Viktig match för oss. Att få en bra start på höstsäsongen och det är ju väldigt tight i tabellen runt omkring oss, säger Patrick Winqvist inför matchen.

Klassiska Degerfors IF ligger inför omstarten av Superettan en poäng före Trelleborgs FF i en tight tabell. Bra defensivt och bra - hemma på Stora Valla.
Trelleborgs FF vann innan uppehållet mot serieledande IF Brommapojkarna. Förhoppningsvis kan man fortsätta där imorgon.

- Degerfors är definitivt inte dåliga, snarare tvärtom. De är bättre än i fjol och har bland annat slagit Dalkurd FF och pressat IF Brommapojkarna rejält. Vi borde ligga före dem, kanske inte för att de skulle haft mindre poäng, mer för att vi borde haft fler själva.

- De har förbättrat sin defensiv och verkligen satt den delen bättre i år. De är trygga bakåt. Sen är de helt okej framåt och gör sina mål ofta via inlägg. Det blir en spännande uppgift och håller vi samma nivå som mot IF Brommapojkarna precis innan uppehållet så blir det bra.

Ett ca månadslångt uppehåll är det alltså dags igen för match. Trelleborgs FF har hunnit med både semester, träningar och ett kortare träningsläger i Eriksberg. Uppehållet var skönt för truppen - och är nu redo att starta höstsäsongen.

- Det var skönt med lite uppehåll, vi behövde ett litet break. Där var några som hade skavanker precis innan uppehållet, några av de skavankerna har vi blivit av med - några finns fortfarande kvar. Några små frågetecken finns där som vi rätar ut under morgondagen. Vi är sjutton man i truppen, vi klarar oss på det.

Några frågetecken finns inför morgondagens match, men klart är iallafall att Dino Islamovic (avstängd), Jacob Palander (skadad), Norlla Amiri (skadad), Johannes Johansson (sjuk) saknas.

Unge Rasmus Fridolf åker med laget upp till Degerfors.

Matchen har avspark klockan 16:00 och kan du inte vara på plats på klassiska Stora Valla - ja då sänds den på cmore.se.

Trupp:

Fredrik Persson, Marko Johansson, Magnus Andersson, Rasmus Fridolf, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Albin Nilsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Kristian Haynes, Robin Nilsson, Furkan Motori, Mattias Håkansson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 21 juli, 2017
Kategori: A-lag