TFF-truppen återupptog träningen efter semestern med att åka på läger i Blekinge. En natts övernattning på hotellet i Nordens största safaripark, Eriksberg, kombinerat med en fotbollsträning blev en perfekt start för laget.

- Det var trevligt, jättetrevligt. Det var jäkla fina miljöer, säger TFF:s lagkapten Kristian Haynes.

Lägret var en gåva från TFF:s huvudsponsor Mellby Gård vid klubbens 90-årsjubileum ifjol. Konglomeratet har stått som ägare för Eriksberg sedan 2007.

- Frågan om träningslägret har varit uppe ett par gånger, men det har inte varit prioriterat med de förutsättningar som har varit sen ettan med att spelarna har jobb och att det är en stor kostnad. Men det är jätteviktigt att göra något sånt här, fortsätter Haynes.

Truppen åkte från Vångavallen tidigt i måndags morse. Vid ankomst till Blekinge genomförde man ett träningspass i Mattias Håkanssons hemtrakter i Asarum. Därefter bar det av till Eriksberg där laget åkte en bussrunda genom safariparken. Utöver det genomfördes en del andra gruppaktiviteter såsom teambuilding och gäddfiske. För den sistnämnde aktiviteten blev Haynes vinnare med tre fiskar.

- Området är känt för bra gäddfiske. Ni får väl fem var, sa de innan. Jag fick tre, Pode (Marcus) en, och sen var det ingen annan som fick. Anton (Tideman) fick rätt mycket sjögräs.

Du vet hur man fiskar?

- Jag vet hur man fiskar. Jag har fiskat en del, men inte haft tiden riktigt. Det blev lite fiske när jag bodde i Valje och Sandras (Kristians fru) pappa har en stuga där jag har fiskat. Jag gillar det.

Truppen diskuterade även målsättningen för höstsäsongen i superettan. Spelarna satt i olika grupper och skrev ner sina tankar, vilka ska redovisas senare i veckan.

- Vår egen målsättning har vi egentligen pratat om tidigare, vi ska slå förra årets placering och poängskörd. Vi har fyra poäng upp till kval och fem ner, så det finns förutsättningar även om vissa lag har dragit iväg. Sen har vi delmål att göra mål i fler halvlekar och i fler matcher.

Vad ska ni jobba extra med under uppehållet?

- Vi ska köra på, det finns väl delar hela tiden att förbättra. Varje match har sitt liv. Jag tycker att vi hanterar de här låga försvaren bättre och bättre. Jag tycker att vi ska fortsätta jobba för att hantera det bättre och sikta på att göra en riktigt bra höst.

Är det något särskilt som brustit i spelet?

- Nej, det kan jag inte påstå, jag tycker att prestationerna har varit goda. Vi har inte fått utdelning alla gånger, sen har vi samtidigt Frej-matchen där vi vänder under de två sista minuterna. Känslan är att vi har spelat bättre än vad tabellen visar, men det är ett tecken på att det inte räcker. Vi måste göra det ännu bättre under hösten, avslutar Kristian Haynes.

Under lördagens förmiddagsträning på Vångavallen har lagledningen planer på att genomföra en internmatch under matchlika förutsättningar.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 13 juli, 2017
Kategori: A-lag