Fotograf: Björn Sandberg

TFF körde över Utsikten på Vångavallen i första matchen i U21-serien efter sommaruppehållet. Slutresultatet skrevs till 6-1.

Det var dock gästerna som tog ledningen i den första halvleken efter att man snappat upp en slarvig passning i hemmaförsvaret. Utsikten, som kom med ett väldigt ungt lag till matchen, fick energi av ledningsmålet.

TFF ställde ett förhållandevis starkt manskap på banan där sju av elva startspelare tillhör A-truppen. Det märktes också i spelet där hemmalaget visade större kvalitet och malde på och skapade chanser trots underläget, vilket gav utdelning före paus när Noah Christoffersson kvitterade till 1-1.

TFF tog kommandot direkt efter paus. Mattias Håkanssons 2-1 följdes av ytterligare fyra hemmamål. Resterande mål sattes av Noah Christoffersson, Alexander Engbe, Haris Brkic och Mathias Blomberg.

TFF tog en rättvis seger på hemmaplan. Huvudtränaren Patrick Winqvist bevittnade matchen från sidan, och han tyckte att siffrorna speglade matchbilden.

- Det är svårt att begära mer än vad killarna presterar. I andra halvlek är det positivt att vi spelar tydligare i våra roller, men i första halvlek är vi lite överambitiösa och har lite för många tillslag. Men när vi väl får till det så orkar de inte hålla emot.

Värt att notera är att Albin Nilsson gjorde comeback i matchspel efter nästan två månaders frånvaro. Idag spelade han lite mer än 60 minuter.

- Jag tycker att han presterar rätt bra i anfallsspelet och ligger rätt i positionsspelet i försvaret, säger Winqvist. Känner att han har en bit kvar, men kroppen känns bra. Det finns inte mycket att anmärka på, han har några slarviga passningar men det är inte så konstigt med tanke på att han har varit borta. 

TFF spelar nästa match i U21-serien mot GAIS borta den 18/7.

TFF:s startelva:

Fredrik Persson - Johannes Johansson, Rasmus Fridolf, Filip Månsson, Albin Nilsson - Furkan Motori, Johan Brannefalk, Erik Andersson, Mattias Håkansson - Noah Christoffersson, Mathias Blomberg

Avbytare: Kenan Hamzic, Ludvig Johansson, Haris Brkic, Alexander Engbe, Dardan Dakaj, Merlin Nuhanovic,


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 12 juli, 2017
Kategori: A-lag