Fotograf: Jacob Cronhag

- Spring inte och var sura nu, för då fastnar ni inte på bild. Och rätta till frisyrerna, uppmanar Jimmi Olsson skämtsamt ungdomarna när han får syn på undertecknad med kameran i beredskap.

Gruppen småler och rättar lydaktigt till sina frisyrer innan spelet tar fart på konstgräset igen. 

- Använd ytorna, kolla var det är ledigt, proklamerar Olsson.

Jimmi Olsson tränar possessionspel med ett dussintal pojkar. På en mindre yta ska en eller två spelare försöka knycka bollen från övriga i gruppen som ska hålla den inom laget.

- Bra Gabriel, bra Milton, berömmer han.

Det är andra veckan för TFF:s årliga fotbollsskola. Nu har fotbollsskolan vuxit sig så stor att klubben fick separera arrangemanget på två veckor. I förra veckan samlades runt 80 ungdomar mellan 11 och 13 år, och denna vecka över 100 ungdomar mellan 7 och 10 år.

- Förra veckan var det mycket fokus på fotbollstekniska grunder, mycket bollkontakter och så, säger Olsson och blickar ut över planen. Den här veckan får man gå på lite känsla, vissa barn gillar lek mer än andra. Målet är att få en bra grund med många tillslag, sen lite lek i det, varvat med mycket spel i olika former, för det gillar de.

När trelleborgsff.se bevistar fotbollsskolan under tisdagsförmiddagen skiner solen över Sveriges sydligaste fotbollsarena. Blåsten gör sig påmind och får trädkronorna att vaja i skyn, men trelleborgare är härdade. 

Bland deltagarna återfinns inte bara trelleborgare, utan även ungdomar från närliggande kommuner såsom Vellinge, Svedala, Skurup och Ystad. Många olika klubbar har således ungdomsspelare representerade på TFF:s fotbollsskola.

- Det är roligt att det är blandat och att man kan integrera varandra med de olika föreningarna. Det är jävligt roligt att där inte är någon prestige i det, att jag spelar i TFF och jag vill inte vara med dem, utan alla är med alla. Det är jättebra för framtiden.

Jimmi Olsson innehar huvudansvaret för fotbollsskolan tillsammans med Kristian Haynes och Stefan Jönsson. Trion har under flera månader planerat för sommarens skola, och väl på plats har trion kompletterats med fler kompetenta ledare. Dessutom har en del A-lagsspelare gästspelat. Under tisdagen finns såväl Marko Johansson som Albin Nilsson närvarande.

Vad är det bästa med att vara här?

- Det är att vara med ungarna, man lär ju känna väldigt många ungar och det är härligt, säger Jimmi Olsson. Man träffar dem på stan, man träffar dem på fotboll och de hälsar och är glada. De älskar också fotboll, så det är bara en härlig miljö att vara i. Sen har vi haft tur med vädret ännu så länge, det gör också att det blir mycket roligare. Där är många fördelar.

När klockan närmar sig elva går hela hopen av ungdomar i kortege mot Söderslättshallen för att inta dagens lunch. Dagarna springer iväg, men tiden går som bekant fort när man har roligt.

- Det är en härlig start på sommarlovet, både för oss och för ungarna. Man är nöjd när man kommer hem, avslutar Jimmi Olsson.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 27 juni, 2017
Kategori: A-lag