Fotograf: Björn Sandberg

1578 personer hade letat sig till vackra Vångavallen på måndagskvällen för att se den sista matchen inför sommaruppehållet för Trelleborgs FFs del.
IF Brommapojkarna kom som serieledande lag till Vångavallen med siktet inställt på tre poäng. Men Trelleborgs FF, som förlorade mot tabelljumbon Gefle IF i förra matchen, vände - och vann matchen till slut med 3-1

Matchen slutade 3-1 efter att Trelleborgs FF vänt underläge 0-1 till 3-1. Målskyttarna för Trelleborgs FF var Anton Tideman och Salif Camara-Jönsson x2.

Kristian Haynes hann även med att bränna en straff.

Straffen var en nyckelsituation i matchen. TFFs trollkarl Zoran Jovanovic, smet in i straffområdet, blev omkullputtad av Erik Figueroa. Domare Fredrik Klitte dömde straff och visade sedan ut Figueroa.

Innan dess hade IF Brommapojkarna och Erik Figueroa tagit ledningen, när han på hörna nickade in bollen.
Anton Tideman, som börjar bli en van målskytt nu, kvitterade några minuter senare med en riktig raket till långskott.

Bara tre minuter efter kvitteringen kom då straffen och utvisningen på Erik Figueroa. Straffen missades, men Trelleborgs FF fick spela resten av matchen med en man mer.

Utvisningen gav Trelleborgs FF ett övertag resten av matchen som man utnyttjade till fullo - och skyttekungen Salif Camara-Jönsson gav Trelleborgs FF ledningen i den 64e minuten. Målet kom efter att en BP-försvarare halkat och han blev helt fri. Som en sann skyttekung satte han bollen säkert i mål.

I den 94e minuten stängde Salif och TFF matchen totalt, när han stötte in Marcus Podes läckra framspelning i mål, 3-1 som då också blev slutresultatet.

IF Brommapojkarna hade inför matchen endast en förlust i Superettan. Efter måndagens drabbning på Vångavallen - har man två.

- Börjar med att gratulera Trelleborgs FF, som är starka, det visste vi sedan innan och speciellt på hemmaplan. Trots förlust senast så vet vi att det är ett hemmastarkt gäng. Som startade matchen bra, kanske lite passiva i första tio. Sedan växer vi in i matchen och får den dit vi vill med vårt mål. Där växlar vi upp, dominerar och har full kontroll, vi ser farliga ut, säger Olof Mellberg som är IF Brommapojkarnas tränare på presskonferensen efter matchen.

- Och sen så kommer TFFs mål, lite olyckligt där. Men, lite passivt och det är jag inte nöjd med. Sen är vi inte uppmärksamma vid straffen, med löpningen in bakom. Jag har inte sett situationen i efterhand, men från där jag är ser det ut som straff. Jag vet inte riktigt hur reglerna är nu för tiden med frilägesutvisningar och så vidare, jag vet att man har pratat om det, att man inte ska bli dubbelt bestraffad med både straff och utvisning. Men så blir det. Därifrån är det uppförsbacke, men har full kontroll ändå. Men vi förlorar och man får vad man förtjänar i slutändan.

Patrick Winqvist var såklart nöjd med segern efter matchen, trots den dåliga starten. En nyckel till segern var att Zoran Jovanovic hade fått en lite nygammal roll, lite släpande bakom Salif Camara-Jönsson och Dino Islamovic.

- Vi är såklart väldigt tillfreds med att gå på sommaruppehåll med tre poäng och få vinna en match. Få ihop iallafall en del av det spelet som vi har jobbat med under vårsäsongen. Vi har fått slita och valde idag att försöka spela modigt i början av matchen. Och det är ett dilemma att vi släpper in ett tidigt mål igen - såklart. Det kändes som att det var jobbigt att hantera. Vi vet att BP är bra och att de är ännu bättre när de har fått ett mål med sig, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Som tur är har vi så pass mycket avslut och vi har bättrat på vår statistik med att ta fler avslut. Det lönade sig idag med Anton Tidemans avslut. Tycker försvarsspelet sätter vi till vissa delar i första halvlek och lyckas ett par gånger att hota i anfallsspelet. Det var liksom tanken med att ha tre stycken där framme, där Zoran får operera lite friare, kombinerat med att lösa presspelet eftersom de spelar nerifrån BP. I vissa lägen betalar det sig, men måste samtidigt ödmjukt konstatera att BP är seriens bästa lag.

Trelleborgs FF fick spela lite mer än en timme med en man mer. Än så länge har inte Trelleborgs FF drabbats av någon utvisningen under Patrick Winqvists tid.

- Håller med Olof om straffen och det känns som trippel bestraffning. Vi är bara glada att vi själva under min tid inte drabbats av en utvisning, för man ser konsekvenserna. BP är ändå ett skickligt lag, med tio man. Man kan aldrig slappna av.

- Jag uppfattar inte riktigt 2-1-målet, en lite konstig situation. Men det är bara glädjande att vi får det relativt tidigt i andra halvlek. Samtidigt är det inte färdigt, utan där är situationer med frisparkar och kontringslägen. Tycker inte att vi presterar fullt ut i andra, som vi bör göra. Blir lite för försiktiga, som tur är får vi ihop det på slutet och det är väl mer en lättnad.

Efter 0-1-förlusten senast mot Gefle IF och flera matcher utan gjorda mål var 3-1-segern mot serieledande IF Brommapojkarna mer än välkommet, lagom till sommaruppehållet som stundar.

- Poängen betyder väldigt mycket för oss just nu. Att vinna mot serieledarna, ja det är ren bonus i detta läget. Får ödmjukt konstatera att nu är vi på 20 poäng och det är viktigt. I vissa andra matcher har vi inte fått betalt, men idag så har vi lite flyt med oss också.

Vinsten innebär att Trelleborgs FF hoppar upp till sjunde plats i tabellen. Fyra poäng bakom Helsingborgs IF på kvalplatsen mot Allsvenskan.

Salif Camara-Jönsson gjorde både sitt elfte och tolfte mål på måndagen. Han leder fortfarande Superettans skytteliga, fyra mål före Dalkurd FFs Richard Yarsuvat.

Jacob Palander tvingades avbryta matchen mot IF Brommapojkarna redan efter 22 minuter. In kom då Robin Jacobsson.

Nästa match för Trelleborgs FF är inte förrän 22 juli. Då, borta mot Degerfors IF på Stora Valla. Avspark 16:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander (ut 22), Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman - Kristian Haynes (ut 87), Robin Nilsson, Zoran Jovanovic, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic (ut 71)

Avbytare:

Fredrik Persson, Erik Andersson, Johannes Johansson, Mattias Håkansson (in 87), Robin Jacobsson (in 22), Johan Brannefalk, Furkan Motori (in 71)


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 26 juni, 2017
Kategori: A-lag