Fotograf: Björn Sandberg

Fantastiskt väder, mycket publik och ett Trelleborgs FF hungrigt på trepoängare. Förutsättningarna i Enkronasmatchen för en riktigt härlig fotbollsfest fanns där - en fest som Gefle IF förstörde.

Matchens enda mål prickade Deniz Hümmet in redan efter 12 minuter spelade. Ett snabbt, oväntat skott utifrån gick in bakom Marko Johansson i TFF-målet.

Redan innan Deniz och Gefle IFs ledningsmål hade Dino Islamovic hunnit bränna två frilägen. Han hade också en boll i utsidan av stolpen innan paus.

Om Marko Johansson var något tveksam vid målet, så gjorde han både en och två riktiga fantomräddningar innan paus.

Efter paus riktade Gefle IF in sig på försvarsspel och Trelleborgs FF hade ett mäktigt tryck på bortamålet.
Ett mäktigt tryck och kvitteringen låg i luften. Jacob Palander var kanske allra närmast, men bollen hamnade i målvaktens händer trots i princip öppet mål.

Zoran Jovanovic och Salif Camara-Jönsson hade även de chanser och Gefle IF var nära till självmål.
Men, matchen slutade 0-1. Gefle IF förstörde Trelleborgs FFs fest.

- Såklart en väldigt efterlängtad seger. Det har varit en väldigt tuff period för alla inblandade. Vi kommer hit med tre spelare borta jämfört med senast mot Degerfors IF. Möter ett Trelleborgs FF som är ett av de starkaste hemmalagen eller till och med starkaste lagen i serien och vi lämnar med tre poäng. Hatten av för spelarna, vi gör en bra första halvlek, med chanser fram och tillbaka, vi får till 1-0 i början av matchen, säger Poya Asbaghi som är Gefle IFs tränare efter matchen.

- Sen som det blir när man har haft en tuff period, man försöker skydda ledningen med alla medel. På ett sätt blir det en väldigt otacksam matchbild i andra halvlek. Där vi knappt får låna bollen och vi ligger väldigt lågt i våra positioner. TFF har ett par vassa chanser och det får man väl räkna med. Men, definitionen krigarseger - det är vad vi tog idag. Jag är väldigt glad, denna segern är för våra fans där hemma.

Inför matchen varnade Patrick Winqvist för att matchen skulle bli lurig och klurig. Något han fick rätt i.

- Gratulerar Gefle IF och Poya till poängen, förstår att det är en underbar seger med 1-0 för dem. Viktigt framförallt, alla poäng är lika viktiga, men att få dem är guld värt. Jag tycker väl egentligen att matchen talar för sig själv. Skillnaden är ju att Gefle IF gör mål och vi gör inte mål, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- En gång har vi tagit poäng när vi inte gjort mål och det var borta mot Varbergs BoIS FC. Vår målsättning är ju att göra mål i alla halvlekar. Jag vet inte, kanske att jag ska göra som Sharbel Touma och byta in mig själv. Det är inte mycket att säga om det, fotboll handlar om att göra mål. Mål gjorde Gefle IF idag - det gjorde inte vi. Det som är positivt är att vi är ett bra fotbollslag och vi skapar bra fotboll. Vi utvecklar vårt spel och försöker driva det. Just nu är vi dock inne i en tung period.

- Men tro mig, vi har tränat anfallsspel och avslut i veckan

0-1, 0-0 och 0-1 i de tre senaste matcherna. Uddamålsförluster mot GAIS borta och Gefle IF hemma. Trelleborgs FF har spelat 270 ordinarie matchminuter utan att ha gjort mål.

Trelleborgs FF skapar ju tillräckligt mycket för att vinna matchen?

- Ja, jo, men det gör ju Gefle också om inte vi gör mål. Men vi skapar absolut tillräckligt för att vi ska kunna gå ifrån bägge halvlekarna med att gjort mål av egen kraft.

Finns det något du känner att ni hade kunnat göra annorlunda i anfallsspelet?

- Ja, att man spelar de spelare som kan göra mål. Just nu är där spelare som inte kan, trots att de anstränger sig. Men, det är svårt att göra det, vi måste driva saker och ting. Jag tycker att vi går ner för lågt i bolltempo. Det är något vi inte är vana vid, vi skruvar upp ibland, men vi går ner. Vi måste sätta mer fart, färre tillslag, sätta avgörande pass, men också sätta spelare i läge för avgörande pass. På ett bättre sätt, så att motståndare inte hinner ställa sig rätt. Där är några sådana situationer och då får de offra sig och rädda på mållinjen, då är det nära.

- Vi måste skruva på vissa saker. Det är tydligt.

Dagens förlust hemma på Vångavallen är den första sedan 20 oktober förra året. Nästa vecka kommer IF Brommapojkarna på besök. En tuff nöt att knäcka, då IF Brommapojkarna leder Superettan.

- Man är oerhört frustrerad och besviken när man är i såna här perioder. Nu har vi IF Brommapojkarna hemma nästa vecka, men det är inget givet som säger att de kommer vinna. Men det kommer bli en tuff match och en utmaning. Vi slutar inte att tro på det.

Publiksiffran i matchen var 2802 personer.

Nästa match är om en vecka, hemma mot IF Brommapojkarna. Avspark 19:00.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander (ut 77), Magnus Andersson, Alexander Blomqvist, Anton Tideman (ut 54) - Zoran Jovanovic, Robin Nilsson (ut 89), Erik Andersson, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Norlla Amiri, Johannes Johansson, Mattias Håkansson (in 89), Robin Jacobsson, Johan Brannefalk (in 77), Furkan Motori (in 54).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 19 juni, 2017
Kategori: A-lag