Fotograf: Björn Sandberg

På måndagen är det så äntligen dags för hemmamatch.
Ex-allsvenska Gefle IF kommer på besök till vackra Vångavallen och matchen är speciell - för det är FRI ENTRÈ. Matchen har avspark klockan 19:00.

Lagom till matchen har riktig sommarvärme tagit grepp om Trelleborg. Fantastiskt väder och förhoppningsvis mycket publik, förutsättningarna är närmast perfekta för en trevlig fotbollskväll på Vångavallen.

- Det är bra förutsättningar, nu är det äntligen sommar på riktigt. Vi har två hemmamatcher kvar innan sommaruppehållet som vi ska försöka vinna, säger Patrick Winqvist.

Gefle IF trillade ur Allsvenskan förra året och har hittills haft det svårt i Superettan. Endast en match har man vunnit och det var 21 april hemma mot Syrianska FC. Annars har man bara spelat två oavgjorda - resten har varit förluster. De två oavgjorda matcherna har kommit på bortaplan.

I slutet av maj/början av juni bytte laget tränare till Poya Asbaghi som innan var i Dalkurd FF. Patrick Winqvist tror att det blir något att bita i imorgon.

- En klurig och lurig match imorgon. De kämpar och kommer så småningom att börja ta poäng - men förhoppningsvis inte imorgon. Vi måste tillbaka till där vi varit innan.

- De har gjort stora förändringar på det senaste. Gefle IF var tvunget till en förändring, sen om detta var det bästa sättet får man ju se. De spelar en helt annan typ av fotboll nu jämfört med för några omgångar sedan. Där är inte mycket kvar av det gamla klassiska Gefle IF.

Trelleborgs FF har två raka matcher utan gjorda mål och seger. Tillsammans med publiken kan Trelleborgs FF åter bli ett vinnande lag.

- Vi är gamla vanliga TFF - vi ska göra allt vi kan för att vinna och för att publiken ska få en härlig upplevelse.

Kristian Haynes är avstängd imorgon efter gula kort. Erik Andersson som var avstängd i förra matchen kommer istället tillbaka.

I förra matchen mot Varbergs BoIS FC kallades unge Rasmus Fridolf in som avbytare. I morgondagens match tar Norlla Amiri hans plats efter att Norlla kommit tillbaka efter landslagsuppdrag med Afghanistan.

Matchen Trelleborgs FF - Gefle IF har avspark klockan 19:00 på Vångavallen i Trelleborg.

OBS GLÖM INTE! FRI ENTRÈ!

Läs mer om enkronasmatchen här och om morgondagen.

Trupp:

Marko Johansson, Fredrik Persson, Jacob Palander, Anton Tideman, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Magnus Andersson, Johannes Johansson, Erik Andersson, Robin Nilsson, Johan Brannefalk, Furkan Motori, Mattias Håkansson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Salif Camara-Jönsson, Dino Islamovic, Filip Andersson, Norlla Amiri


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 18 juni, 2017
Kategori: A-lag