På söndag är det dags årets match i damernas division tre när TFF tar emot Gislöv på Vångavallens A-plan. TFF-tränaren Mats Nielsen känner att det är en match av särskild karaktär som står för dörren.

- Det här är en match som man tänder till extra inför, säger han. Det är Gislöv vi möter, vi har hemmaplan, härlig inramning och det är alltid spännande med derby. Vi hoppas att Gislöv etablerar sig och stannar kvar i den här serien, för det är alltid lite extra roligt med de här matcherna. Det är lite prestige i det hela.

Även om TFF har vunnit samtliga nio matcher i serien så här långt så är ingenting givet på förhand.

- Det är som alltid, derby är derby. Det gäller att vara fokuserad, och återigen har de ingenting att förlora. Vi måste vara på tårna hela tiden, för alla lag i serien vill slå oss. Så då får de kämpa bra om de ska göra det.

Kan någon egentligen stoppa er?

- Utan att vara självgod, så ser jag väl inte riktigt det hotet i motståndarna, utan det är om vi själva hittar på något som inte är bra. Vi har så bred trupp nu, så vi kan hantera det även om vi har folk borta.

Gislöv är liksom TFF nykomling i serien. När Gislöv var uppe i division tre för två år sedan åkte man ur, men laget har utvecklats och ser ut att kunna etablera sig i serien.

- De hör hemma här i division tre, konstaterar Nielsen. De har inte samma målsättning och upptagning som vi har, men de kämpar på med de spelare de har. När de får vara skadefria och ju längre de får hålla på, ju bättre blir de. När vi startade hösten 2015 var där sån oro bland både Gislöv och IFK att vi skulle ta död på deras verksamhet, men idag har vi ytterligare ett lag i Östra Torp och alla har bra omsättning. Det är en positiv trend.

Matchen mot Gislöv är den sista före uppehållet. I premiären möttes Gislöv och TFF på Gislövs IP, då vann gästerna med 7-3.

- Vi kommer ha en offensiv inriktning helt klart. Vi kallar 16 spelare och det är offensivt vi satsar. Man vinner inga matcher om man inte gör mål, så det är vårt prio ett. Vi har ett snitt på över sex mål per match, så det är vi inte oroliga för. 

Truppen är ännu inte uttagen till matchen. Klart är i alla fall att Sofie Nielsen, Emmy Le Grand och Sofie Janstad inte kommer till spel.

TFF – Gislöv har avspark kl 18:00 på Vångavallens A-plan nu på söndag. Varmt välkomna!


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 16 juni, 2017
Kategori: A-lag