Fotograf: Björn Sandberg

Ett självmål i första halvlek avgjorde mötet mellan GAIS och Trelleborgs FF på måndagskvällen.

Efter en GAIS-hörna nickade Malkolm Moenza bollen på Alexander Blomqvists ben in i mål. Ett mål och ledning som skulle hålla hela matchen ut.

- Tredje förlusten i Superettan och det är också tredje gången som vi inte gör mål i en match. Det är därför vi förlorar, säger Patrick Winqvist besviket efter matchen.

Trelleborgs FF hade stort spelövertag i stora delar av matchen. Främst i andra halvlek och man radade också upp chanser för kvittering.

Zoran Jovanovic var nära vid några tillfällen, Dino Islamovic hade skott tätt utanför. Närmast var kanske Magnus Andersson som från ca 30 meter dunkade bollen i stolpen. Man bollen studsade - ut.

- Det är små marginaler, vid Manges skott i slutet till exempel. Där var många situationer där vi inte fick till det där sista. Vi måste göra saker och ting bättre. Idag gjorde vi inte mål i någon av halvlekarna och det är inte bra. Vi har många anfall på oss där vi hade kunnat kvittera.

- Vi har bara oss själv att skylla. Vi kladdade till det på en fast situation och sen blev det en allt för jobbig uppförsbacke. Vi skulle satt oss själva i ett bättre läge. I andra halvlek gör vi en hedersvärd insats, med bra försvar och ett bra försök till kvittering i slutet. Det är såna här saker som skiljer ett bra lag mot ett riktigt bra lag. Vi hade kunnat knapra in på topplagen idag, istället har vi hamnat i ett ingenmansland igen.

Vid vinst hade Trelleborgs FF knaprat in viktiga poäng i jakten på topplagen. Nu ligger man i någon form av ingenmansland mellan toppen och botten.

- Vi har tuffa matcher framför oss med en början borta mot Varberg nästa helg. Vi måste upp minst en nivå till.

Nästa match är alltså borta mot Varbergs BoIS FC. True Blues anordnar resa dit, läs mer här.

Startuppställning:

Marko Johansson - Jacob Palander, Magnus Andersson, Alexander Blomqvist (ut 81), Anton Tideman - Zoran Jovanovic, Robin Nilsson, Kristian Haynes (ut 82), Mattias Håkansson (ut 69) - Dino Islamovic, Salif Camara-Jönsson.

Avbytare:

Fredrik Persson, Marcus Pode, Erik Andersson (in 82), Johannes Johansson, Robin Jacobsson (in 81), Johan Brannefalk, Furkan Motori (in 69).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 5 juni, 2017
Kategori: A-lag