För sjätte året i följd har Trelleborgs FF stått som arrangör för näringslivsmässan i Trelleborg. Med tre veckors distans till arrangemanget konstaterar Peter Kronström nöjt att mässan fortsätter att utvecklas.

- Jag tycker att årets mässa är den bästa hittills, säger marknadschefen. De sista tre åren har vi gått från att vara en foajémässa till att bli en riktig mässa i ishallen. Nu har vi gått ett steg till i rätt riktning genom att näringslivet får vara med på ett mer aktivt sätt.

Förutom utställarna som deltar på mässan så har arrangören även bjudit in övriga näringslivet för att både säljare och köpare ska kunna skapa affärer. Väldigt många utställare säljer varor och tjänster och därför finns det ett behov av att även ha näringsidkare närvarande som vill köpa. För tredje året i följd får även allmänheten besöka mässan under de sista timmarna. Kronström säger att mässan har blivit mer öppen och tillgänglig.

Runt 90 utställare deltog, vilket är en bra siffra, om än något färre än ifjol.

- Det är kanske tio färre. Det beror lite på att vi väldigt sent fick klart med ishallen, inte förrän mitten av januari istället för i september. Införsäljningen av mässan fick ske under vår mest hektiska period, och det blir inte optimalt. Man kan inte ge 100 procent till någonting, man får splittra sig.

På årets mässa bjöds deltagarna bland annat på en väldigt uppskattad föreläsning på morgonen med Tommy Halén, Trelleborgs Hamn, Charlotte Lindström, Kuststad 2025, och Trelleborgs kommundirektör Fredrik Geijer.

TFF har gått ut med en enkät till deltagarna för att undersöka vad de tycker om mässan. I mitten på juni kommer man att gå igenom samtliga svar. Redan nu konstaterar dock Kronström att de flesta mungiporna är uppåt. Är det något som någon är missnöjd med, så rör det sig om detaljer.

- Om du går på en mässa ena året och går på samma mässa nästa år, så ska du känna igen dig. Vi ska inte uppfinna hjulet varje år. Det vi gör bra försöker vi göra ännu bättre, och det som är dåligt kanske vi tar bort helt.

Vart och när näringslivsmässan kommer att hållas nästa år är ännu inte klart. Anledningen till det är att arrangören ännu inte vet om ishallen är tillgänglig, då frågan om is i hallen året om har aktualiserats.

- Vi vill tacka alla inblandade, alla utställare och alla som var där och som på något vis såg till så att mässan blev positiv. Där var väldigt mycket som jag tyckte var positivt. Nästa år ska vi försöka bli ännu lite bättre, avslutar Peter Kronström.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 6 juni, 2017
Kategori: A-lag