När TFF hemmaslog Öster i förra omgången fick publiken bevittna en ovan målskytt. Anton Tideman satte 2-0 när han smög in i motståndarnas straffområde i den första halvleken. Vänsterbackens första mål i A-lagssammanhang på åtta år var ett faktum.

- Det var klart att det var kul. Jag har spelat nästan 80 matcher i superettan, och detta var första målet. Sen är det så klart viktigare att våra offensiva spelare gör mål, men det är kul så klart att känna på att vara i målprotokollet, säger Tideman som senast gjorde mål för Laholm i division tre som 16-åring.

Vad är anledningen till att du inte har gjort mål på så länge?

- Lite blandat. Självklart har jag haft lite lägen till att göra mål tidigare som jag kunde ha förvaltat bättre. Samtidigt är det primära att försvara vårt mål, det är där jag lägger störst fokus.

Hur minns du situationen?

- Det var en bra djupledsboll från Pode (Marcus) till Dino (Islamovic) som löpte ner. Pode stannade kvar i min position och då blev det läge för mig att smyga upp. Jag fick en bra passning från Dino som jag hinner ta emot, och jag får en hyfsad träff som letar sig in.

Var det självklart att avsluta?

- Ja, det kändes som att jag hade bra läge. Jag kom nära mål, och det kändes som att det bästa var att dra till.

Hur offensiv vågar du vara?

- Det är helt beroende på matchbild. Men när vi har lägen så försöker vi så klart trycka upp ytterbackarna högt, och då finns det lägen följa med upp. Samtidigt kanske det är mer attraktivt att få in Pode i en central yta, så kan jag hålla bredden, men denna matchen fanns andra möjligheter också.

Hur känns det att vara inne i startelvan igen?

- Det är så klart kul att kunna hjälpa till och bidra. Sen finns det alltid en konkurrenssituation, det är man medveten om när man är på denna nivå. Är man utanför laget så får man göra allt för att stötta. Det kan gå snabbt på båda hållen, men jag har varit förberedd på att komma in och hjälpa laget.

Hur hanterade du att vara utanför laget?

- Det är väl bara att fortsätta kämpa. Patrick (Winqvist) tar ut det lag han tror har störst chanser att vinna fotbollsmatcher åt Trelleborgs FF. Ibland blir det så att man hamnar utanför, och då gäller det bara att fortsätta visa på träningarna att man ska vara med. Tillslut kommer förhoppningsvis chansen.

Hur är känslan i TFF-truppen för tillfället?

- Väldigt bra faktiskt, det tycker jag att den har varit hela året. Vi är ett skönt gäng med bra variation mellan yngre och äldre spelare. Det känns som att vi har konkurrens på alla positioner, vilket gör att alla hela tiden måste utvecklas. Annars finns chansen att någon annan kommer in och tar platsen.

Är ni nöjda så här långt?

- Både ja och nej. I perioder tycker jag att vi har spelat en frejdig fotboll. Jag tycker att vi har förtjänat mer än kryss i vissa matcher, men så fungerar fotbollen. Det gäller bara att blicka framåt och angripa nästa match.

Är du nöjd med poängskörden och placeringen i tabell?

- Jag tycker egentligen att vi förtjänar någon poäng mer. Kryss borta mot Åtvidaberg känns tufft, även några kryss hemma, men det handlar om att göra mål i fotboll och skydda sitt eget mål. Det har vi väl inte lyckats tillräckligt bra med i vissa perioder.

Hur tänker du inför GAIS borta?

- Det är alltid kul att möta GAIS. De har ju en bra publikskara och det brukar bli bra matcher, så det ser vi fram emot. Nu har vi också en bra känsla, det känns som att vi kan störa alla lag. Det gäller att fortsätta vara ödmjuka inför uppgiften så kommer förhoppningsvis resultaten gå vår väg, avslutar Tideman.


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 3 juni, 2017
Kategori: A-lag