Fotograf: Björn Sandberg

Trots numerärt överläge i större delen av matchen föll TFF mot Falkenberg på Vångavallen under måndagskvällen. Gästerna vann med 1-2 i U21-serien.

- Med tanke på att de är tio man och att vi skapar så pass lite så vinner de väl rättvist ändå, säger en besviken Kristian Haynes, som coachade laget. Vi hade några lägen där vi kunde ha sårat dem, men generellt så blir det ingen tajming med etablerat anfallsspel och vi lyckas inte slå den avgörande passningen. Falkenberg stod upp bra och gjorde ett bra jobb i detta.

TFF kom med ett starkt lag till avspark med nio A-lagsspelare i startelvan, men även gästerna mönstrade ett bra lag.

- Det var en bra U21-match. Falkenberg hade ett bra lag, de var aggressiva, tog fajten och hade inte åkt hit för åka på sightseeing.

När gästerna fick en spelare utvisad efter tjugo minuter ledde man redan matchen med 0-1. Strax innan paus kvitterade hemmalaget genom Johan Brannefalk. Målet var matchens behållning. En väldigt snygg lobb med vristen fann nätmaskorna efter att Johan Brattberg i bortamålet misslyckats med en rensning.

Trots att hemmalaget var en spelare mer i större delen av matchen lyckades man inte visa tillräcklig skicklighet. FFF backade hem och låg kontrollerat i sitt försvarsspel. På en omställning med kvarten kvar satte hallänningarna segermålet till 1-2.

- Vi hade extremt svårt i andra halvlek att spela elva mot tio, fortsätter Haynes. Vi skapar för lite och har för bråttom med den avgörande passningen. Sen handlar mycket om att hitta rätt tajming när vi ska stoppa in bollen bakom deras backlinje, det blir lite förutsägbart.

TFF spelar nästa match i U21-serien den 6 juni hemma mot Varberg.

TFF:s startelva:

Fredrik Persson – Johannes Johansson, Ludvig Larsson, Robin Jacobsson, Simon Johansson – Mattias Håkansson, Johan Brannefalk, Erik Andersson, Furkan Motori – Norlla Amiri – Filip Andersson

Avbytare: Oskar Malmgren, Martin Andersson, Erik Rasmusson, Ibrahim Nukic, Edrisa Jallow, Phelix Nilsson


Skribent: Jacob Cronhag
Publicerad: 29 maj, 2017
Kategori: A-lag