Fotograf: Björn Sandberg

Bollarna studsade Trelleborgs FFs väg på söndagen när man besegrade Östers IF hemma på Vångavallen.
Matchen i Superettan slutade 4-1 till Trelleborgs FF. Fyra mål, fyra olika målskyttar. Dino Islamovic, Anton Tideman, Kristian Haynes och Salif Camara-Jönsson stod för vars ett mål.

Efter ett retligt 1-1 senast mot Åtvidabergs FF så var det bara vinst som gällde för Trelleborgs FF hemma på Vångavallen.

Man tog också ledningen i den 12e minuten genom Dino Islamovic via ribban.
Första målet för Trelleborgs FF och även första tävlingsmålet gjorde Anton Tideman efter halvtimmen spelad.

Några minuter senare fälldes Salif Camara-Jönsson i Östers straffområde och straff dömt. En straff som Kristian Haynes satte i mål.

3-0 i paus till TFF - men det hade kunnat vara precis tvärtom. För Östers IF skapade mycket och hade flera sylvassa chanser i första halvlek. En boll tätt över, ett missat öppet och Marko Johansson räddade även ett friläge.

Men effektiva Trelleborgs FF gick till paus med 3-0-ledning.

I andra halvlek fortsatte Öster att skapa och hade en boll i stolpen och missade ytterligare friläge. Men den skärpan som Öster saknade - hade Trelleborgs FF.

4-0 kom med tio minuter kvar genom Salif Camara-Jönsson.

Östers IF fick sedan ett tröstmål i den 88e minuten. Men innan dess hade ju Trelleborgs FF redan gjort fyra.

- Vet inte riktigt vad jag ska säga, känns som en märklig match. Börjar med att ge Patrick och TFF cred för matchen, vi visste ju om att de var skickliga framåt och de är i stort kliniska. Oerhört kliniska, skickliga på sin grej, säger Thomas Askebrand som är Östers IFs tränare efter matchen.

- För egen del vet jag inte vad jag ska känna, vi hade en match senast som vi hade kunnat leda med 4-5 bollar i paus, leder bara med en boll, åker på kvittering och åker på ett sent förlustmål. Sen kommer man ner hit och tycker att man börjar bra, men kan inte sätta dit bollen. I andra halvlek var det lite skrattretande att vi inte får dit bollen - vi hade kunnat hålla på hela dagen, men vi får ett tröstmål iallafall. Men det känns konstigt det här.

Vinst, fyra gjorda mål och tre härliga poäng. Men Patrick Winqvist fick huvudbry efter matchen.

- Jag instämmer med Thomas, man kan skoja om det och så vidare. Men jag får mycket att göra här nu, men så här är matcherna. Man tror att allt ska vara bra när man vinner, men vi har ännu mer att göra efter denna matchen, säger Patrick Winqvist efter matchen.

- Vi blöder ju försvarsmässigt på vissa håll och idag så tycker jag att för första gången på de här fyra senaste matcherna att vi inte får ihop det alls. Backlinjen har det jättejobbigt, men den är fortfarande oprövad, bara fyra matcher och det sliter hårt. Öster har verkligen gjort det bra. För varje match växer de in i serien. Satte oss rejält på prov.

Trelleborgs FF var effektiva framåt, vilket var tur. Mycket träning på anfallsspel har gett resultat.

- Det som är bra för vår del är att vårt anfallsslit och allt vi tränat på i över ett år - det ger resultat. Det ger resultat i mål, vi gör mål i båda halvlekarna, vi är effektiva och kliniska som Thomas säger. Det är inte för intet att det ger resultat. När vi väl sätter ihop det så sätter vi ihop det riktigt bra. Motståndarna får svårt att hantera oss då.

- Jag har ett fantastiskt material, men vi har också sett till att få hit rätt spelare som kan göra målen. Målen för att avgöra matcher. Men, idag så har vi lite lite skicklighet - men en hel hög med tur. Också till viss del bollarna studsar vår väg.

Nu stundar en riktigt tuff bortamatch mot GAIS i Göteborg. Ett GAIS på Ullevi är alltid tuffa.

- Jag hoppas vi inser att man måste hem och öva, jag måste inse att vi måste träna mer försvarsspel. Vi har lagt det lite åt sidan, då vi koncentrerat oss mycket på anfallsspelet - men nu måste vi tillbaka till det.

- Jag är oerhört tacksam och oerhört ödmjuk för de fyra målen och de tre poängen idag. Första matchen jag känner att det är lite svårt att glädja sig åt segern på det sättet. Jag tycker att jag fick mycket på bordet idag och vi har mycket att jobba på.

Nästa match för Trelleborgs FF är alltså borta mot GAIS den 5 juni. True Blues anordnar resa dit och självklart ska du med och heja fram nya poäng till Trelleborgs FF.

- Där är många som måste dra sitt strå till stacken, vi kan inte glassa runt efter 4-1 med näsa i vädret. Jag hoppas att vi vet vad vi ger oss in i när vi åker till Ullevi och möter GAIS. De kommer inte ge sig, de är galna. Vi måste ner på jorden och göra jobbet.

- Vi tar med oss 4-1 och tre poäng. Vi har klass, så kan man få ihop det i de resterande matcherna som är kvar - så kan det se riktigt trevligt ut. För mål gör vi, vi har duktiga killar där framme. Sen har vi ett par killar till som vill visa upp sig.

Startuppställning:

Marko Johansson - Johan Brannefalk (ut 59), Magnus Andersson, Jacob Palander, Anton Tideman - Zoran Jovanovic (ut 72), Kristian Haynes, Robin Nilsson, Marcus Pode - Salif Camara-Jönsson (ut 83), Dino Islamovic.

Avbytare:

Fredrik Persson, Norlla Amiri, Erik Andersson (in 72), Johannes Johansson, Mattias Håkansson (in 83), Robin Jacobsson (in 59), Furkan Motori.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 28 maj, 2017
Kategori: A-lag